AH verspakket Griekse moussaka
Een toppertje uit de Griekse keuken: moussaka! Nu heel makkelijk zelf te maken dankzij een handig verspakket.
25 min. bereiden / 45 min. oventijd
5 ingrediënten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet een ovenschaal in.
Snijd de aubergine en courgette in dunne ronde plakken en de tomaten in blokjes. Snipper de ui en knoflook. Schil de aardappelen en snijd in dunne plakjes.
Verhit de olijfolie in een hapjespan. Bak hierin het magere rundergehakt in 3-5 min. op hoog vuur rul.
Voeg de ui en knoflook toe en roerbak 2 min. op hoog vuur.
Voeg de tomatenpuree toe en roerbak 2 min. op middelhoog vuur.
Voeg de tomaat, moussaka kruidenmix en de melk toe, breng al roerend aan de kook en laat de saus op laag vuur 10 min. sudderen.
Verdeel ⅓ deel van de saus over de bodem van de ovenschaal en leg er dakpansgewijs de helft van de aubergine en de helft van de courgette op.
Verdeel hierover de helft van de overgebleven saus en bestrooi met de helft van de geraspte kaas.
Leg hierop dakpansgewijs de overige plakken aubergine en courgette. Verdeel hierover de overgebleven saus en dek af met de plakjes aardappel.
Bestrooi de bovenste laag met de rest van de geraspte kaas. Plaats de schaal in het midden van de oven en bak de moussaka in ca. 45 min. gaar en goudbruin.
AH verspakket Griekse moussaka
Een toppertje uit de Griekse keuken: moussaka! Nu heel makkelijk zelf te maken dankzij een handig verspakket.
hoofdgerecht
null personen
25 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet een ovenschaal in.
Snijd de aubergine en courgette in dunne ronde plakken en de tomaten in blokjes. Snipper de ui en knoflook. Schil de aardappelen en snijd in dunne plakjes.
Verhit de olijfolie in een hapjespan. Bak hierin het magere rundergehakt in 3-5 min. op hoog vuur rul.
Voeg de ui en knoflook toe en roerbak 2 min. op hoog vuur.
Voeg de tomatenpuree toe en roerbak 2 min. op middelhoog vuur.
Voeg de tomaat, moussaka kruidenmix en de melk toe, breng al roerend aan de kook en laat de saus op laag vuur 10 min. sudderen.
Verdeel ⅓ deel van de saus over de bodem van de ovenschaal en leg er dakpansgewijs de helft van de aubergine en de helft van de courgette op.
Verdeel hierover de helft van de overgebleven saus en bestrooi met de helft van de geraspte kaas.
Leg hierop dakpansgewijs de overige plakken aubergine en courgette. Verdeel hierover de overgebleven saus en dek af met de plakjes aardappel.
Bestrooi de bovenste laag met de rest van de geraspte kaas. Plaats de schaal in het midden van de oven en bak de moussaka in ca. 45 min. gaar en goudbruin.
vegatip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 pak AH Griekse moussaka verspakket
2 el milde olijfolie
300 g mager rundergehakt
300 ml halfvolle melk
150 g geraspte belegen kaas