AH verspakket frisse risotto met garnaal
Deze frisse risotto met garnaal wordt geheid een succes bij je gasten vanavond. Wat je nodig hebt? Het verspakket en roze garnalen. Easy as that!
40 min. bereiden
4 ingrediënten
Aan de slag
Snijd de courgette, bospenen, bleekselderij en tomaten in stukjes. Maak de paprika schoon en snijd in stukjes. Snipper de ui. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit.
Verhit de helft van de olijfolie in een ruime hapjespan of braadpan en bak hierin de ui, bospeen en bleekselderij 5 min. op middelhoog vuur.
Voeg de courgette, tomaat en paprika toe en bak nog 5 min. op middelhoog vuur.
Verhit ¼ van de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de garnalen op hoog vuur gaar.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een pan, voeg de risottorijst toe en schep deze om. Voeg het kokende water en de kruidenmix toe, roer goed door en laat 5 min. op laag vuur zachtjes koken. Voeg daarna beetje bij beetje de rest van het kokende water toe en laat 10 min. zachtjes koken, roer af en toe door.
Voeg het groentemengsel en de garnalen toe en laat nog 3-6 min. zachtjes meekoken. Wanneer de risottorijst tussentijds te droog wordt, voeg dan wat extra kokend water toe. De risottorijst is klaar als de buitenkant zacht is, maar de binnenkant nog een stevige bite heeft.
Haal de risottorijst van het vuur en voeg het groene rasp van de limoen en het limoensap toe.
AH verspakket frisse risotto met garnaal
Deze frisse risotto met garnaal wordt geheid een succes bij je gasten vanavond. Wat je nodig hebt? Het verspakket en roze garnalen. Easy as that!
hoofdgerecht
null personen
40 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de courgette, bospenen, bleekselderij en tomaten in stukjes. Maak de paprika schoon en snijd in stukjes. Snipper de ui. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit.
Verhit de helft van de olijfolie in een ruime hapjespan of braadpan en bak hierin de ui, bospeen en bleekselderij 5 min. op middelhoog vuur.
Voeg de courgette, tomaat en paprika toe en bak nog 5 min. op middelhoog vuur.
Verhit ¼ van de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de garnalen op hoog vuur gaar.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een pan, voeg de risottorijst toe en schep deze om. Voeg het kokende water en de kruidenmix toe, roer goed door en laat 5 min. op laag vuur zachtjes koken. Voeg daarna beetje bij beetje de rest van het kokende water toe en laat 10 min. zachtjes koken, roer af en toe door.
Voeg het groentemengsel en de garnalen toe en laat nog 3-6 min. zachtjes meekoken. Wanneer de risottorijst tussentijds te droog wordt, voeg dan wat extra kokend water toe. De risottorijst is klaar als de buitenkant zacht is, maar de binnenkant nog een stevige bite heeft.
Haal de risottorijst van het vuur en voeg het groene rasp van de limoen en het limoensap toe.
combinatietip:
variatietip:
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 AH frisse risotto met garnaal verspakket
4 el milde olijfolie
225 g diepvries rauwe gepelde roze garnalen
1 l kokend water