Vegan kruiden'boter'
Een variatie op de klassieke kruidenboter. Deze vegan kruiden'boter' maak je van een halve citroen, Italiaanse kruiden en zeezout. Heerlijk om een vegan stokbroodje kruiden'boter' van te maken.
Aan de slag
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Haal de blaadjes van de takjes kruiden uit de Italiaanse kruidenmix. Doe de droomboter in een hakmolen van een staafmixer. Voeg de kruiden, een ½ el citroensap (per 8 personen), een ½ tl citroenrasp (per 8 personen) en het grove zeezout toe en mix kort. Schep de kruidenboter op een stuk vershoudfolie en vorm met behulp van de folie tot een rol. Vouw de folie dicht en laat de boter in de koelkast in 1 uur opstijven.
Vegan kruiden'boter'
Een variatie op de klassieke kruidenboter. Deze vegan kruiden'boter' maak je van een halve citroen, Italiaanse kruiden en zeezout. Heerlijk om een vegan stokbroodje kruiden'boter' van te maken.
bijgerecht
null personen
190 kcal
10 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Haal de blaadjes van de takjes kruiden uit de Italiaanse kruidenmix. Doe de droomboter in een hakmolen van een staafmixer. Voeg de kruiden, een ½ el citroensap (per 8 personen), een ½ tl citroenrasp (per 8 personen) en het grove zeezout toe en mix kort. Schep de kruidenboter op een stuk vershoudfolie en vorm met behulp van de folie tot een rol. Vouw de folie dicht en laat de boter in de koelkast in 1 uur opstijven.
bewaartip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
½ citroen
20 g verse Italiaanse kruidenmix
225 g droomboter zonder zuivel
1 tl grof zeezout