Vegan gepofte-knoflook'boter'
bewaar
bewaar

Vegan gepofte-knoflook'boter'

Vegan 'boter' bij de borrelpank? Maak 'm van gepofte-knoflook! Met een snufje chilivlokken en zeezout is het helemaal af. Let the borrel begin.

10 min. bereiden / 20 min. oventijd / 2 uur wachten

licht pittig

5 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd het bovenste kapje van de bollen knoflook, zodat de tenen zichtbaar worden. Leg de bollen in een vuurvast schaaltje of op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de milde olijfolie en pof ca. 20 min. in de oven. Haal de knoflook uit de oven, laat minimaal 1 uur afkoelen en wip met een mesje de tenen uit de schil.

Doe de Droomboter in een hakmolen van een staafmixer en voeg de knoflook, chilivlokken en het grove zeezout toe en mix kort. Schep de knoflook'boter' op een stuk vershoudfolie en vorm met behulp van de folie tot een rol. Vouw de folie dicht en laat de boter in de koelkast in 1 uur opstijven.

bewaartipDit vegan alternatief voor kruidenboter kun je 1 week van tevoren maken. Bewaar in de koelkast.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Vegan gepofte-knoflook'boter'

Vegan 'boter' bij de borrelpank? Maak 'm van gepofte-knoflook! Met een snufje chilivlokken en zeezout is het helemaal af. Let the borrel begin.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig