Knolselderijstamppot met peen, ui en kipgehaktballetjes
Geef een paleo-twist aan de stamppot met knolselderij, peen, ui en knapperige kipgehaktballetjes. Dat wordt smullen.
Aan de slag
Schil de knolselderij en snijd in gelijke stukken van 2-3 cm. Snijd de bloemkool in roosjes. Snijd de ui in halve ringen. Schil de peen en snijd in halve plakjes van 1 cm. Snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de takjes tijm.
Verhit ¼ van de boter in een ruime pan of soeppan en fruit de ui 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de winterpeen, knolselderij, bloemkool, knoflook en de helft van de tijm toe en bak 2 min. mee. Voeg het water toe en breng aan de kook. Laat 20 min. koken tot de groenten gaar zijn.
Meng het gehakt met de rest van de tijm, peper en eventueel zeezout en draai er met vochtige handen 6 balletjes (per 2 personen) van.
Verhit ¼ van de boter in een hapjespan en bak de balletjes in 5 min. op middelhoog vuur rondom bruin.
Giet de groente af, doe terug in de pan en laat 2 min. op laag vuur droog koken. Stamp met de pureestamper tot een grove puree, voeg de rest van de boter toe en breng op smaak met peper en eventueel zeezout.
Serveer de stamppot met de gehaktballetjes.
Knolselderijstamppot met peen, ui en kipgehaktballetjes
Geef een paleo-twist aan de stamppot met knolselderij, peen, ui en knapperige kipgehaktballetjes. Dat wordt smullen.
hoofdgerecht
null personen
425 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Schil de knolselderij en snijd in gelijke stukken van 2-3 cm. Snijd de bloemkool in roosjes. Snijd de ui in halve ringen. Schil de peen en snijd in halve plakjes van 1 cm. Snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de takjes tijm.
Verhit ¼ van de boter in een ruime pan of soeppan en fruit de ui 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de winterpeen, knolselderij, bloemkool, knoflook en de helft van de tijm toe en bak 2 min. mee. Voeg het water toe en breng aan de kook. Laat 20 min. koken tot de groenten gaar zijn.
Meng het gehakt met de rest van de tijm, peper en eventueel zeezout en draai er met vochtige handen 6 balletjes (per 2 personen) van.
Verhit ¼ van de boter in een hapjespan en bak de balletjes in 5 min. op middelhoog vuur rondom bruin.
Giet de groente af, doe terug in de pan en laat 2 min. op laag vuur droog koken. Stamp met de pureestamper tot een grove puree, voeg de rest van de boter toe en breng op smaak met peper en eventueel zeezout.
Serveer de stamppot met de gehaktballetjes.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
300 g knolselderij
400 g bloemkolen
1 middelgrote ui
200 g winterpenen
1 teen knoflook
2 takjes verse tijm
40 g ongezouten roomboter
600 ml water
150 g scharrelkipgehakt
Dit heb je nodig
pureestamper