Indiase curry van De Vegetarische Slager (advertentie)
Koken met De Vegetarische Slager: deze Indiase curry met romige garam masala saus. Heerlijk met smaakmakers als gember en komijn. Bak de kipstuckjes kort op, sudder mee in de curry, serveer met rijst of naan en eet smakelijk.
Aan de slag
Pel en snipper de ui en knoflook. Schil de gember en hak deze fijn. Verhit de zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur en fruit hierin de ui en gember circa 3 minuten.
Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee. Bak het komijnpoeder en de garam masala vervolgens nog 1 minuut mee. Voeg de tomatenblokjes en kokosmelk toe en breng het geheel aan de kook. Breng op smaak met zout en peper.
Bak de Kipstuckjes in een andere pan 2 minuten op hoog vuur en voeg ze daarna aan de curry toe. Laat het geheel 2 tot 3 minuten zachtjes pruttelen.
Hak ondertussen de koriander (inclusief de steeltjes) fijn. Strooi de koriander over de curry.
Indiase curry van De Vegetarische Slager (advertentie)
Koken met De Vegetarische Slager: deze Indiase curry met romige garam masala saus. Heerlijk met smaakmakers als gember en komijn. Bak de kipstuckjes kort op, sudder mee in de curry, serveer met rijst of naan en eet smakelijk.
null porties
516 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Pel en snipper de ui en knoflook. Schil de gember en hak deze fijn. Verhit de zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur en fruit hierin de ui en gember circa 3 minuten.
Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee. Bak het komijnpoeder en de garam masala vervolgens nog 1 minuut mee. Voeg de tomatenblokjes en kokosmelk toe en breng het geheel aan de kook. Breng op smaak met zout en peper.
Bak de Kipstuckjes in een andere pan 2 minuten op hoog vuur en voeg ze daarna aan de curry toe. Laat het geheel 2 tot 3 minuten zachtjes pruttelen.
Hak ondertussen de koriander (inclusief de steeltjes) fijn. Strooi de koriander over de curry.
serveertip:
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 middelgrote ui
2 tenen knoflook
3 cm verse gember
2 el zonnebloemolie
1 tl gemalen komijn
1 tl garam masala
400 g tomatenblokjes in blik
100 ml kokosmelk
160 g De Vegetarische Slager kipstuckjes
10 g verse koriander