Vegan kerstkrans van De Vegetarische Slager (advertentie)
Koken met De Vegetarische Slager: Een vegan kerstkrans serveren dit jaar? Vul het goudbruine bladerdeeg met malse kipstuckjes, vijgen en cranberries. Een feest voor het oog, de smaakpapillen en de dieren. Win-win!
Aan de slag
Pel en hak de knoflook fijn. Haal de tijmblaadjes van de takjes.
Smelt de margarine in een grote koekenpan en wacht tot deze bruin begint te worden voordat je de vegan Kipstuckjes toevoegt. Bak de vegan Kipstuckjes 5-7 minuten tot ze lichtbruin zijn. Voeg de knoflook en ¾ van de tijmblaadjes toe en bak nog 2 minuten. Zet het vuur uit.
Snijd ondertussen de vijgen in kleine partjes. Haal de kern uit de appels en snijd ze in stukjes van 1 centimeter. Hak de amandelen grof.
Voeg de vijgen, de amandelen, de appel, ¾ van de uienchutney en de veenbessen toe aan de pan met de gebakken vegan Kipstuckjes en roer het door elkaar.
Rol het deeg uit met het bakpapier en leg het op een bakplaat. Knip een zo groot mogelijke cirkel uit. Bewaar de rest van het deeg. Snijd 3 gleuven (circa 10 centimeter) kruislings in het midden van het deeg, zodat er 6 puntige vormen ontstaan.
Verdeel de vegan Kipstuckjes en mix ze in een cirkel over het deeg, laat de gleuven in het midden en een rand van 1,5 centimeter rond de randen.
Vouw de binnenste puntige vormen over de vulling. Snijd 6 grote puntige vormen uit het overgebleven deeg. Leg ze aan de buitenkant op gelijke afstanden langs de vulling.
Maak de deegcirkel rond de vulling nat met wat koud water en vouw deze tegen de vulling en de bodems van de deegpunten.
Zet de vegan krans minimaal 30 minuten (of een paar uur) in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Bak de vegan kerstkrans goudbruin en gaar in ongeveer 30-35 minuten.
Om dit vegan kerstrecept af te maken, besmeer je de vulling met de rest van de uienchutney en bestrooi je met de rest van de tijm.
Vegan kerstkrans van De Vegetarische Slager (advertentie)
Koken met De Vegetarische Slager: Een vegan kerstkrans serveren dit jaar? Vul het goudbruine bladerdeeg met malse kipstuckjes, vijgen en cranberries. Een feest voor het oog, de smaakpapillen en de dieren. Win-win!
null porties
1237 kcal
35 min. bereiden
30 min. wachten
30 min. oventijd
Aan de slag
Pel en hak de knoflook fijn. Haal de tijmblaadjes van de takjes.
Smelt de margarine in een grote koekenpan en wacht tot deze bruin begint te worden voordat je de vegan Kipstuckjes toevoegt. Bak de vegan Kipstuckjes 5-7 minuten tot ze lichtbruin zijn. Voeg de knoflook en ¾ van de tijmblaadjes toe en bak nog 2 minuten. Zet het vuur uit.
Snijd ondertussen de vijgen in kleine partjes. Haal de kern uit de appels en snijd ze in stukjes van 1 centimeter. Hak de amandelen grof.
Voeg de vijgen, de amandelen, de appel, ¾ van de uienchutney en de veenbessen toe aan de pan met de gebakken vegan Kipstuckjes en roer het door elkaar.
Rol het deeg uit met het bakpapier en leg het op een bakplaat. Knip een zo groot mogelijke cirkel uit. Bewaar de rest van het deeg. Snijd 3 gleuven (circa 10 centimeter) kruislings in het midden van het deeg, zodat er 6 puntige vormen ontstaan.
Verdeel de vegan Kipstuckjes en mix ze in een cirkel over het deeg, laat de gleuven in het midden en een rand van 1,5 centimeter rond de randen.
Vouw de binnenste puntige vormen over de vulling. Snijd 6 grote puntige vormen uit het overgebleven deeg. Leg ze aan de buitenkant op gelijke afstanden langs de vulling.
Maak de deegcirkel rond de vulling nat met wat koud water en vouw deze tegen de vulling en de bodems van de deegpunten.
Zet de vegan krans minimaal 30 minuten (of een paar uur) in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Bak de vegan kerstkrans goudbruin en gaar in ongeveer 30-35 minuten.
Om dit vegan kerstrecept af te maken, besmeer je de vulling met de rest van de uienchutney en bestrooi je met de rest van de tijm.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
2 tenen knoflook
5 takjes verse tijm
50 g plantaardige margarine
320 g De Vegetarische Slager kipstuckjes
8 verse vijgen
2 appels
75 g geroosterde amandelen
200 g uienchutney
100 g gedroogde cranberry's
1 rol vers bladerdeeg