Saganaki
Hoewel saganaki eigenlijk een pan is waarin meerdere gerechten worden bereid, gaan de meeste mensen ervanuit dat je met 'saganaki' gebakken Griekse kaas bedoelt. Wat de bedoeling ook is, voor Grieks (en kaas) zijn we altijd in!
Aan de slag
Doe de bloem in een diep bord. Dep de feta droog met keukenpapier en wentel door de bloem.
Verwarm de olie in een kleine koekenpan op middelhoog vuur. Bak de feta in ca. 6 min. lichtbruin. Pas op voor hete spetters! Keer de kaas halverwege voorzichtig om.
Snijd de citroen in parten en serveer bij de feta saganaki.
Saganaki
Hoewel saganaki eigenlijk een pan is waarin meerdere gerechten worden bereid, gaan de meeste mensen ervanuit dat je met 'saganaki' gebakken Griekse kaas bedoelt. Wat de bedoeling ook is, voor Grieks (en kaas) zijn we altijd in!
null personen
200 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Doe de bloem in een diep bord. Dep de feta droog met keukenpapier en wentel door de bloem.
Verwarm de olie in een kleine koekenpan op middelhoog vuur. Bak de feta in ca. 6 min. lichtbruin. Pas op voor hete spetters! Keer de kaas halverwege voorzichtig om.
Snijd de citroen in parten en serveer bij de feta saganaki.
achtergrondinfo:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
75 g tarwebloem
125 g feta
2 el milde olijfolie
½ citroen