Tostada's met gehakt en kaas
Een tostada is een krokant gebakken of gefrituurde tortilla die je kunt beleggen met allerlei lekkere toppings. Ooit uitgevonden om oud geworden, ietwat taaie tortilla's weer nieuw leven in te blazen. Ideaal als snack!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de uien, houd 2 el (per 12 stuks) achter voor de garnering. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui 1 min. op hoog vuur. Voeg het gehakt en de picadillo toe en roerbak 3 min. Voeg de tomatenpuree en het water toe en bak nog 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de kaas erdoor en zet het vuur uit.
Leg de maistortilla’s op 2 met bakpapier beklede bakplaten, verdeel het gehaktmengsel erover en bak ca. 10 min. in de oven.
Snijd de radijs in flinterdunne plakjes, de koriander fijn en de limoen in parten. Haal de tostada’s uit de oven en bestrooi met de achtergehouden ui, de radijs en koriander. Serveer met de salsa en partjes limoen.
Tostada's met gehakt en kaas
Een tostada is een krokant gebakken of gefrituurde tortilla die je kunt beleggen met allerlei lekkere toppings. Ooit uitgevonden om oud geworden, ietwat taaie tortilla's weer nieuw leven in te blazen. Ideaal als snack!
null porties
115 kcal
15 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de uien, houd 2 el (per 12 stuks) achter voor de garnering. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui 1 min. op hoog vuur. Voeg het gehakt en de picadillo toe en roerbak 3 min. Voeg de tomatenpuree en het water toe en bak nog 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de kaas erdoor en zet het vuur uit.
Leg de maistortilla’s op 2 met bakpapier beklede bakplaten, verdeel het gehaktmengsel erover en bak ca. 10 min. in de oven.
Snijd de radijs in flinterdunne plakjes, de koriander fijn en de limoen in parten. Haal de tostada’s uit de oven en bestrooi met de achtergehouden ui, de radijs en koriander. Serveer met de salsa en partjes limoen.
vegatip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
2 zoete uien
1 el milde olijfolie
300 g scharrel kipgehakt
1 el picadillo
1 el tomatenpuree
50 ml water
75 g geraspte cheddar
12 gele maistortilla's small
50 g radijsjes
7½ g verse koriander
1 limoen
115 g La Morena Mexican green salsa
Dit heb je nodig
bakpapier