Quesadilla's met pulled chicken en paprika
Wat zijn quesadilla's zonder kaas? In deze quesadilla's combineren we cheddar en mozzarella. Da's dubbel kaas, dus dubbel lekker! De pulled chicken heeft wat pit dankzij de chipotle.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Breng het water aan de kook. Leg de kip erin, zet het vuur laag en laat ca. 20 min. staan (pocheren). Neem de kip uit de pan en laat iets afkoelen.
Maak ondertussen de paprika’s schoon en snijd in reepjes. Snijd de uien elk in 8 parten. Verdeel de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat en meng met de olie, 1 el chipotle sauce (per 4 personen), peper en eventueel zout. Bak ca. 15 min. in de oven, schep halverwege om.
Rasp ondertussen de cheddar en meng met de mozzarella. Snijd de koriander fijn. Trek de gare kipfilet met 2 vorken in plukjes uit elkaar (pulled chicken) en meng met 2 el chipotle sauce (per 4 personen) en ⅔ van de koriander. Breng eventueel op smaak met zout.
Verhit 2 grote koekenpannen op middelhoog vuur. Leg in elke pan 1 à 2 tortilla’s en verwarm 30 sec. Keer om en beleg elke tortilla met 2 el kaas en 2 el kip. Dek af met een tortilla en bak de quesadilla’s 6 min. tot de kaas is gesmolten, keer halverwege. Neem uit de pan en hou afgedekt warm onder aluminiumfolie. Maak zo ook de rest van de quesadilla’s.
Halveer elke quesadilla, serveer met de geroosterde groenten en bestrooi met de rest van de koriander. Serveer de rest van de chipotle sauce erbij.
Quesadilla's met pulled chicken en paprika
Wat zijn quesadilla's zonder kaas? In deze quesadilla's combineren we cheddar en mozzarella. Da's dubbel kaas, dus dubbel lekker! De pulled chicken heeft wat pit dankzij de chipotle.
hoofdgerecht
null personen
480 kcal
40 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Breng het water aan de kook. Leg de kip erin, zet het vuur laag en laat ca. 20 min. staan (pocheren). Neem de kip uit de pan en laat iets afkoelen.
Maak ondertussen de paprika’s schoon en snijd in reepjes. Snijd de uien elk in 8 parten. Verdeel de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat en meng met de olie, 1 el chipotle sauce (per 4 personen), peper en eventueel zout. Bak ca. 15 min. in de oven, schep halverwege om.
Rasp ondertussen de cheddar en meng met de mozzarella. Snijd de koriander fijn. Trek de gare kipfilet met 2 vorken in plukjes uit elkaar (pulled chicken) en meng met 2 el chipotle sauce (per 4 personen) en ⅔ van de koriander. Breng eventueel op smaak met zout.
Verhit 2 grote koekenpannen op middelhoog vuur. Leg in elke pan 1 à 2 tortilla’s en verwarm 30 sec. Keer om en beleg elke tortilla met 2 el kaas en 2 el kip. Dek af met een tortilla en bak de quesadilla’s 6 min. tot de kaas is gesmolten, keer halverwege. Neem uit de pan en hou afgedekt warm onder aluminiumfolie. Maak zo ook de rest van de quesadilla’s.
Halveer elke quesadilla, serveer met de geroosterde groenten en bestrooi met de rest van de koriander. Serveer de rest van de chipotle sauce erbij.
bereidingstip:
vegatip:
bereidingstip:
variatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
400 ml water
300 g scharrelkipfilets
1 zak paprikamix
3 rode uien
1 el milde olijfolie
7 el chipotle saus in pot
100 g cheddar 48+
100 g geraspte mozzarella
15 g verse koriander
10 gele maistortilla's small
Dit heb je nodig
bakpapier
aluminiumfolie