AH Excellent verspakket geroosterde knolselderij
Geroosterde knolselderij met brie en cranberrycompôte, die je met trots op tafel kunt zetten. En het mooie is: dankzij het verspakket bevat precies de juiste hoeveelheden.
20 min. bereiden / 50 min. oventijd
5 ingrediënten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C.
Schil de knolselderijen dun. Snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de takjes tijm en snijd fijn. Hak de hazelnoten grof. Snijd de brie (per verspakket) in 2 plakken.
Leg de knolselderij met de platte kant op een snijplank. Snijd de knolselderij van boven naar beneden tot ongeveer ⅔ in, laat 2 cm tussen elke snede. Draai de knolselderij een kwartslag en herhaal de snijwijze, er ontstaat nu een ruitjespatroon.
Bestrooi de knolselderij met de kruidenmix, leg met de platte kant op een bakplaat, besprenkel met de olijfolie en laat 50-70 min. roosteren in de oven. Let op, de baktijd is afhankelijk van de oven en de gewenste gaarheid.
Verhit ondertussen de rest van de olijfolie in een kookpan en bak hierin de sjalot, knoflook en tijm 2 min. op middelhoog tot hoog vuur.
Voeg de cranberries toe en stoof 2 min.
Voeg de suiker toe en laat 6 min. zachtjes pruttelen.
Los de maïzena op in een beetje water, voeg toe aan de cranberrycompote, roer goed door en laat kort zachtjes koken tot de compote gebonden is.
Beleg de platte kant van een halve knolselderij met de brie en 1 el cranberrycompote (per verspakket) en leg hierop de andere halve knolselderij.
Bak de knolselderij nog ca. 5 min. in de oven, zodat de brie warm wordt en begint te smelten.
Serveer de geroosterde knolselderij met de overige cranberrycompote en bestrooi met de hazelnoten.
AH Excellent verspakket geroosterde knolselderij
Geroosterde knolselderij met brie en cranberrycompôte, die je met trots op tafel kunt zetten. En het mooie is: dankzij het verspakket bevat precies de juiste hoeveelheden.
hoofdgerecht
null personen
20 min. bereiden
50 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C.
Schil de knolselderijen dun. Snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de takjes tijm en snijd fijn. Hak de hazelnoten grof. Snijd de brie (per verspakket) in 2 plakken.
Leg de knolselderij met de platte kant op een snijplank. Snijd de knolselderij van boven naar beneden tot ongeveer ⅔ in, laat 2 cm tussen elke snede. Draai de knolselderij een kwartslag en herhaal de snijwijze, er ontstaat nu een ruitjespatroon.
Bestrooi de knolselderij met de kruidenmix, leg met de platte kant op een bakplaat, besprenkel met de olijfolie en laat 50-70 min. roosteren in de oven. Let op, de baktijd is afhankelijk van de oven en de gewenste gaarheid.
Verhit ondertussen de rest van de olijfolie in een kookpan en bak hierin de sjalot, knoflook en tijm 2 min. op middelhoog tot hoog vuur.
Voeg de cranberries toe en stoof 2 min.
Voeg de suiker toe en laat 6 min. zachtjes pruttelen.
Los de maïzena op in een beetje water, voeg toe aan de cranberrycompote, roer goed door en laat kort zachtjes koken tot de compote gebonden is.
Beleg de platte kant van een halve knolselderij met de brie en 1 el cranberrycompote (per verspakket) en leg hierop de andere halve knolselderij.
Bak de knolselderij nog ca. 5 min. in de oven, zodat de brie warm wordt en begint te smelten.
Serveer de geroosterde knolselderij met de overige cranberrycompote en bestrooi met de hazelnoten.
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 AH Excellent geroosterde knolselderij verspakket
100 g brie
2 el milde olijfolie
125 g kristalsuiker
2 tl maizena