Zoete paratha met mango en munt-mascarpone (advertorial)
Deze zoete paratha is een verrassend nagerecht met flatbread, mascarpone en plakjes sappige mango. Om je vingers bij af te likken.
Aan de slag
Haal de blaadjes van de takjes munt en snijd fijn. Klop met een handmixer de mascarpone met de slagroom en poedersuiker lobbig. Schep ⅔ van de muntblaadjes erdoor. Zet afgedekt in de koelkast tot gebruik.
Verhit ¼ van de olie in een grote koekenpan en bak een paratha in 4-5 min. lichtbruin en knapperig. Keer halverwege om. Laat op een rooster afkoelen. Bak zo alle paratha’s met de rest van de olie.
Schil ondertussen de mango’s en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes.
Snijd elke paratha in kwarten. Besmeer de helft van de paratha stukken met het mascarponemengsel. Leg de mangoplakjes in mooie krullen op de mascarpone en beleg met de andere parathastukken. Bestrooi met de rest van de munt en serveer direct.
Zoete paratha met mango en munt-mascarpone (advertorial)
Deze zoete paratha is een verrassend nagerecht met flatbread, mascarpone en plakjes sappige mango. Om je vingers bij af te likken.
nagerecht
null porties
255 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Haal de blaadjes van de takjes munt en snijd fijn. Klop met een handmixer de mascarpone met de slagroom en poedersuiker lobbig. Schep ⅔ van de muntblaadjes erdoor. Zet afgedekt in de koelkast tot gebruik.
Verhit ¼ van de olie in een grote koekenpan en bak een paratha in 4-5 min. lichtbruin en knapperig. Keer halverwege om. Laat op een rooster afkoelen. Bak zo alle paratha’s met de rest van de olie.
Schil ondertussen de mango’s en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes.
Snijd elke paratha in kwarten. Besmeer de helft van de paratha stukken met het mascarponemengsel. Leg de mangoplakjes in mooie krullen op de mascarpone en beleg met de andere parathastukken. Bestrooi met de rest van de munt en serveer direct.
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
7½ g verse munt
125 g mascarpone
125 ml verse slagroom
2 el poedersuiker
2 el zonnebloemolie
5 Spring Home Roti paratha
2 eetrijpe mango's