Kerstkransjes met gekleurde glitter
Kerstkransjes: ze fonkelen je tegemoet! Met sterrenstrooisel of een metallic touch met gekleurde glitter.
Aan de slag
Zorg dat de boter op kamertemperatuur is. Doe de boter en suiker in de kom van de staande mixer en klop op hoge snelheid in 5 min. tot een luchtig, lichtgekleurd mengsel. Boen ondertussen de citroenen schoon en rasp de gele schil.
Zet de snelheid van de mixer lager, voeg het ei toe, mix 30 sec. en voeg vervolgens het citroenrasp en vanille-extract toe. Mix nog 3 min.
Zeef de bloem, maizena en het zout boven het botermengsel en mix 30 sec. op lage snelheid tot het een deeg vormt. Schep het deeg uit de kom op een stuk vershoudfolie, vouw het er losjes overheen en vorm het deeg in een rechthoek. Laat 20 min. rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 190 °C. Haal het deeg uit de koelkast en laat het 5 min. op temperatuur komen. Rol de helft van het deeg met de deegroller uit op een met bloem bestoven werkblad tot een plak van een ½ cm dik. Bestrooi met de gouden sterrenmix en druk ze met de deegroller lichtjes in het deeg. Steek er met de grote steekvorm 7 koekjes uit en steek met de kleinere steekvorm een rondje uit het midden van elk koekje. Rol het tweede stuk deeg uit en steek er op dezelfde manier nogmaals 7 koekjes uit. Herhaal met het overgebleven deeg voor de laatste 4 koekjes.
Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de koekjes 10-13 min. in de oven. Haal uit de oven en laat 30 min. afkoelen op een rooster.
Doe de poedersuiker in een schaaltje en dip de koekjes zonder gouden sterrenmix er met de mooie kant in. Bestuif vervolgens met de glitter dust. Steek de lintjes door de gaten in de koekjes, maak er een knoop in en hang in de boom.
Kerstkransjes met gekleurde glitter
Kerstkransjes: ze fonkelen je tegemoet! Met sterrenstrooisel of een metallic touch met gekleurde glitter.
null personen
135 kcal
30 min. bereiden
55 min. wachten
13 min. oventijd
Aan de slag
Zorg dat de boter op kamertemperatuur is. Doe de boter en suiker in de kom van de staande mixer en klop op hoge snelheid in 5 min. tot een luchtig, lichtgekleurd mengsel. Boen ondertussen de citroenen schoon en rasp de gele schil.
Zet de snelheid van de mixer lager, voeg het ei toe, mix 30 sec. en voeg vervolgens het citroenrasp en vanille-extract toe. Mix nog 3 min.
Zeef de bloem, maizena en het zout boven het botermengsel en mix 30 sec. op lage snelheid tot het een deeg vormt. Schep het deeg uit de kom op een stuk vershoudfolie, vouw het er losjes overheen en vorm het deeg in een rechthoek. Laat 20 min. rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 190 °C. Haal het deeg uit de koelkast en laat het 5 min. op temperatuur komen. Rol de helft van het deeg met de deegroller uit op een met bloem bestoven werkblad tot een plak van een ½ cm dik. Bestrooi met de gouden sterrenmix en druk ze met de deegroller lichtjes in het deeg. Steek er met de grote steekvorm 7 koekjes uit en steek met de kleinere steekvorm een rondje uit het midden van elk koekje. Rol het tweede stuk deeg uit en steek er op dezelfde manier nogmaals 7 koekjes uit. Herhaal met het overgebleven deeg voor de laatste 4 koekjes.
Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de koekjes 10-13 min. in de oven. Haal uit de oven en laat 30 min. afkoelen op een rooster.
Doe de poedersuiker in een schaaltje en dip de koekjes zonder gouden sterrenmix er met de mooie kant in. Bestuif vervolgens met de glitter dust. Steek de lintjes door de gaten in de koekjes, maak er een knoop in en hang in de boom.
bereidingstip:
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
110 g ongezouten roomboter
100 g fijne kristalsuiker
2 citroenen
1 scharrelei
1 tl vanille-extract
240 g tarwebloem
30 g maizena
½ tl zout
1 el AH Excellent sterrenmix goud
100 g poedersuiker
1 potje blue glitter dust
1 potje pink glitter dust
Dit heb je nodig
staande mixer met garde
vershoudfolie
deegroller
ronde uitsteekvorm Ø 2 cm
uitsteekvormpje of glas (ca. Ø6 cm)
bakpapier
feestelijke linten