Poffertjes-stroopwafelkrans met gouden boterbolletjes
bewaar
bewaar

Poffertjes-stroopwafelkrans met gouden boterbolletjes

Oer-Hollandse poffertjes met boter, suiker en... stroopwafel! Daar wil zeker iedereen een hapje van.

15 min. bereiden

5 ingrediënten

Aan de slag

Vul een hoog bakje met de gouden suiker. Snijd de boter in 8 gelijke stukjes. Doe 1 stukje boter in het bakje met de suiker en draai het bakje rond, zodat het stukje boter rondom bedekt wordt. Blijf het bakje ronddraaien, zodat het stukje boter erin ronddraait en een bolletje wordt. Maak zo ook de andere boterbolletjes.

Halveer de stroopwafels. Verwarm de poffertjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Leg een kleine kom ondersteboven in het midden van een serveerschaal en leg de poffertjes en stroopwafels er omheen als een krans. Werk snel zodat de poffertjes niet te snel afkoelen. Bestrooi met de poedersuiker en verdeel de gouden boterbolletjes erover. Verwijder het kommetje en serveer.

bewaartipDe boterbolletjes zijn 1 maand van tevoren te maken. Bewaar in de vriezer.
serveertipWil je de krans meenemen? Bouw ’m thuis warm op en dek af met aluminiumfolie. Neem de boterbolletjes, liefst op kamertemperatuur, mee in een apart bakje. Verdeel ze in de klas over de krans.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Poffertjes-stroopwafelkrans met gouden boterbolletjes

Oer-Hollandse poffertjes met boter, suiker en... stroopwafel! Daar wil zeker iedereen een hapje van.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig