Mini-chocoladetaco met stoofpeer en framboos
Stoofpeer en friszoete framboos: als er 2 soorten fruit goed te combineren zijn met chocolade, zijn deze het wel. Maak er deze mini-chocoladetaco met stoofpeer en framboos van!
Aan de slag
Hak de chocolade grof. Doe ⅗ in een vuurvaste kom en smelt au bain-marie. Haal van het vuur, voeg ⅕ van de chocolade toe en roer door tot alles is gesmolten.
Knip 8 rondjes (per 8 personen) van Ø 12 cm uit het bakpapier. Verdeel de chocolade met de achterkant van een lepel in een rondje van Ø 8 cm over het bakpapier. Laat 5 min. staan en vouw samen met het bakpapier tot een taco. Zet tussen de holten van een omgedraaide muffinvorm en laat in 30 min. hard worden in de koelkast.
Doe ondertussen de peertjes in de hoge beker en pureer glad. Roer de mascarpone erdoor en schep in de spuitzak.
Spuit de stoofperenroom in de taco’s en garneer met de frambozen, gouden parels en de rest van de chocolade.
Mini-chocoladetaco met stoofpeer en framboos
Stoofpeer en friszoete framboos: als er 2 soorten fruit goed te combineren zijn met chocolade, zijn deze het wel. Maak er deze mini-chocoladetaco met stoofpeer en framboos van!
nagerecht
null personen
165 kcal
20 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Hak de chocolade grof. Doe ⅗ in een vuurvaste kom en smelt au bain-marie. Haal van het vuur, voeg ⅕ van de chocolade toe en roer door tot alles is gesmolten.
Knip 8 rondjes (per 8 personen) van Ø 12 cm uit het bakpapier. Verdeel de chocolade met de achterkant van een lepel in een rondje van Ø 8 cm over het bakpapier. Laat 5 min. staan en vouw samen met het bakpapier tot een taco. Zet tussen de holten van een omgedraaide muffinvorm en laat in 30 min. hard worden in de koelkast.
Doe ondertussen de peertjes in de hoge beker en pureer glad. Roer de mascarpone erdoor en schep in de spuitzak.
Spuit de stoofperenroom in de taco’s en garneer met de frambozen, gouden parels en de rest van de chocolade.
serveertip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
125 g pure chocolade 85%
2 partjes koelverse stoofpeertjes
125 g mascarpone
16 verse frambozen
1 el AH Excellent gouden parels
Dit heb je nodig
bakpapier
muffinvorm met 12 holtes
staafmixer met hoge beker
spuitzak