Pasta met champignons
Altijd-goed-pasta met een saus van witte wijn, crème fraîche en gebakken kastanjechampignons.
Aan de slag
Kook de spaghetti al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en bewaar 100 ml kookvocht (per 4 personen).
Snijd ondertussen de champignons in dunne plakjes. Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn.
Verhit de olie in een ruime koekenpan. Bak de champignons met de ui 7 min. Voeg na 4 min. de knoflook toe.
Blus af met de wijn, voeg de slagroom toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Breng aan de kook en laat 2 min. koken.
Voeg de pasta en de rucola toe en schenk er eventueel een scheutje pastawater bij om de saus smeuïger te maken.
Verdeel de pasta over de borden en rasp er de Grana Padano over.
Spaghetti koken
Instructievideo - 01:46 min.
Pasta met champignons
Altijd-goed-pasta met een saus van witte wijn, crème fraîche en gebakken kastanjechampignons.
hoofdgerecht
null personen
490 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de spaghetti al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en bewaar 100 ml kookvocht (per 4 personen).
Snijd ondertussen de champignons in dunne plakjes. Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn.
Verhit de olie in een ruime koekenpan. Bak de champignons met de ui 7 min. Voeg na 4 min. de knoflook toe.
Blus af met de wijn, voeg de slagroom toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Breng aan de kook en laat 2 min. koken.
Voeg de pasta en de rucola toe en schenk er eventueel een scheutje pastawater bij om de saus smeuïger te maken.
Verdeel de pasta over de borden en rasp er de Grana Padano over.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
300 g spaghetti
400 g kastanjechampignons
1 middelgrote ui
2 tenen knoflook
2 el traditionele olijfolie
100 ml droge witte wijn
125 ml verse slagroom
150 g rucola
60 g Grana Padano 32+