Yoghurtdip met gegrilde aubergine en verse kruiden (advertorial)
Een fris-romige yoghurtdip met een subtiele grillsmaak van de aubergine: ook als je niks te vieren hebt, wordt je borrel een feestje.
Aan de slag
Snijd de aubergines in dunne plakken. Bestrijk met ⅘ van de olie en bestrooi met peper. Verhit de grillpan zonder boter of olie en gril de aubergineplakken in delen in 8-10 min., keer halverwege om. Gril de pitabroodjes 4 min., keer halverwege om.
Boen ondertussen de citroen schoon en rasp de gele schil. Snijd de knoflook, dille en munt fijn. Meng de yoghurt met de knoflook, de helft van de dille, peper en eventueel zout.
Halveer de plakken aubergine en schep om met een halve eetlepel olie, de rest van de dille, de za’atar en het citroenrasp. Doe de yoghurt in een lage kom of schaal en verdeel de aubergine erover. Bestrooi met de granaatappelpitjes en munt. Besprenkel met de rest van de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Scheur de pitabroodjes in grove stukken en serveer erbij.
Yoghurtdip met gegrilde aubergine en verse kruiden (advertorial)
Een fris-romige yoghurtdip met een subtiele grillsmaak van de aubergine: ook als je niks te vieren hebt, wordt je borrel een feestje.
null personen
300 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de aubergines in dunne plakken. Bestrijk met ⅘ van de olie en bestrooi met peper. Verhit de grillpan zonder boter of olie en gril de aubergineplakken in delen in 8-10 min., keer halverwege om. Gril de pitabroodjes 4 min., keer halverwege om.
Boen ondertussen de citroen schoon en rasp de gele schil. Snijd de knoflook, dille en munt fijn. Meng de yoghurt met de knoflook, de helft van de dille, peper en eventueel zout.
Halveer de plakken aubergine en schep om met een halve eetlepel olie, de rest van de dille, de za’atar en het citroenrasp. Doe de yoghurt in een lage kom of schaal en verdeel de aubergine erover. Bestrooi met de granaatappelpitjes en munt. Besprenkel met de rest van de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Scheur de pitabroodjes in grove stukken en serveer erbij.
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
2 aubergines
5 el milde olijfolie
4 witte pita's (afbak)
1 biologische citroen
1 teen knoflook
10 g verse dille
10 g verse munt
300 g Pur Natur bio yoghurt in beker
1 el za'atar
2 el verse granaatappelpitjes
Dit heb je nodig
grillpan