Gevulde aubergine met couscous en tonijn (advertorial)
bewaar
bewaar

Gevulde aubergine met couscous en tonijn (advertorial)

Dit recept van gevulde aubergines met couscous en tonijn is een plaatje om naar te kijken. Besprenkel de aubergines met frisse yoghurt en geniet!

20 min. bereiden / 30 min. oventijd

10 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 220 °C. Halveer de aubergines in de lengte en hol uit met een lepel. Snijd het uitgelepelde vruchtvlees fijn. Leg de aubergine op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 2 el olie (per 2 personen) en peper. Bak ca. 30 min. in de oven.

Snijd ondertussen de tomaten in kwarten. Spoel de kikkererwten in een vergiet onder koud stromend water en laat uitlekken. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de kikkererwten, tomaat, het auberginevruchtvlees en de komijn 5 min. op middelhoog vuur. Meng de tonijnsalade couscous door de groenten en verwarm 1 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Rasp de knoflook. Meng de yoghurt met de knoflook, 1 tl citroensap (per 2 personen), het -rasp, peper en eventueel zout. Snijd het bosuitje in dunne ringen.

Haal de aubergine uit de oven en vul met het tonijn-groentemengsel. Besprenkel met wat citroenyoghurt en bestrooi met de bosui. Serveer de rest van de citroenyoghurt erbij.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gevulde aubergine met couscous en tonijn (advertorial)

Dit recept van gevulde aubergines met couscous en tonijn is een plaatje om naar te kijken. Besprenkel de aubergines met frisse yoghurt en geniet!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig