Gevulde aubergine met couscous en tonijn (advertorial)
Dit recept van gevulde aubergines met couscous en tonijn is een plaatje om naar te kijken. Besprenkel de aubergines met frisse yoghurt en geniet!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Halveer de aubergines in de lengte en hol uit met een lepel. Snijd het uitgelepelde vruchtvlees fijn. Leg de aubergine op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 2 el olie (per 2 personen) en peper. Bak ca. 30 min. in de oven.
Snijd ondertussen de tomaten in kwarten. Spoel de kikkererwten in een vergiet onder koud stromend water en laat uitlekken. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de kikkererwten, tomaat, het auberginevruchtvlees en de komijn 5 min. op middelhoog vuur. Meng de tonijnsalade couscous door de groenten en verwarm 1 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Rasp de knoflook. Meng de yoghurt met de knoflook, 1 tl citroensap (per 2 personen), het -rasp, peper en eventueel zout. Snijd het bosuitje in dunne ringen.
Haal de aubergine uit de oven en vul met het tonijn-groentemengsel. Besprenkel met wat citroenyoghurt en bestrooi met de bosui. Serveer de rest van de citroenyoghurt erbij.
Gevulde aubergine met couscous en tonijn (advertorial)
Dit recept van gevulde aubergines met couscous en tonijn is een plaatje om naar te kijken. Besprenkel de aubergines met frisse yoghurt en geniet!
hoofdgerecht
null personen
550 kcal
20 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Halveer de aubergines in de lengte en hol uit met een lepel. Snijd het uitgelepelde vruchtvlees fijn. Leg de aubergine op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 2 el olie (per 2 personen) en peper. Bak ca. 30 min. in de oven.
Snijd ondertussen de tomaten in kwarten. Spoel de kikkererwten in een vergiet onder koud stromend water en laat uitlekken. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de kikkererwten, tomaat, het auberginevruchtvlees en de komijn 5 min. op middelhoog vuur. Meng de tonijnsalade couscous door de groenten en verwarm 1 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Rasp de knoflook. Meng de yoghurt met de knoflook, 1 tl citroensap (per 2 personen), het -rasp, peper en eventueel zout. Snijd het bosuitje in dunne ringen.
Haal de aubergine uit de oven en vul met het tonijn-groentemengsel. Besprenkel met wat citroenyoghurt en bestrooi met de bosui. Serveer de rest van de citroenyoghurt erbij.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
2 aubergines
3½ el milde olijfolie
100 g snoeptomaatjes
200 g kikkererwten in blik
½ tl gemalen komijn
160 g Princes tonijnsalade couscous
½ biologische citroen
½ teen knoflook
2 el yoghurt Griekse stijl 10%
1 bosui
Dit heb je nodig
bakpapier