Witlofsalade met geitenkaas, aardbeien en aardbeiendressing
Dubbel aardbeien? Dat is dubbel feest! In deze salade doe je niet alleen de aardbeien door de sla, maar maak je er ook een dressing mee.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Maal het roggebrood fijn in het bakje van de staafmixer en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster in 15 min. krokant in het midden van de oven. Schep halverwege om.
Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Snijd ⅓ grof en doe in een maatbeker. Voeg de appelazijn en honing toe en pureer met de staafmixer. Doe in een kom en roer de olie erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de sjalotten in flinterdunne halve ringen en meng met de aardbeiendressing. Snijd de onderkant van de stronken witlof en haal de blaadjes van de witlof los. Snijd de bieslook fijn. Snijd de rest van de aardbeien in kwarten. Schaaf de kaas met een dunschiller in dunne plakjes.
Meng de helft van de dressing met de witlof en verdeel met de kaas en aardbeien over een schaal. Besprenkel met de rest van de dressing en bestrooi met het roggebroodkruim en de bieslook.
Witlofsalade met geitenkaas, aardbeien en aardbeiendressing
Dubbel aardbeien? Dat is dubbel feest! In deze salade doe je niet alleen de aardbeien door de sla, maar maak je er ook een dressing mee.
bijgerecht
null personen
385 kcal
20 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Maal het roggebrood fijn in het bakje van de staafmixer en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster in 15 min. krokant in het midden van de oven. Schep halverwege om.
Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Snijd ⅓ grof en doe in een maatbeker. Voeg de appelazijn en honing toe en pureer met de staafmixer. Doe in een kom en roer de olie erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de sjalotten in flinterdunne halve ringen en meng met de aardbeiendressing. Snijd de onderkant van de stronken witlof en haal de blaadjes van de witlof los. Snijd de bieslook fijn. Snijd de rest van de aardbeien in kwarten. Schaaf de kaas met een dunschiller in dunne plakjes.
Meng de helft van de dressing met de witlof en verdeel met de kaas en aardbeien over een schaal. Besprenkel met de rest van de dressing en bestrooi met het roggebroodkruim en de bieslook.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
2 sneetjes Fries roggebrood
400 g aardbeien
2 el appel azijn
1 el Nederlandse lindehoning
5 el olijfolie extra vierge
2 sjalotten
4 stronken witlof
15 g verse bieslook
100 g geitenkaas oud 50+
Dit heb je nodig
staafmixer met bakje
bakpapier