Salade van geroosterde zoete aardappel, broccoli en champignons
Rooster zoete aardappel, broccoli en champignons in de oven. Zo komen er allerlei smaken vrij en in de tussentijd kun je nog een lekkere dressing maken.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de broccoli in kleine roosjes en de champignons in kwarten. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 2 cm. Verdeel de zoete aardappel, broccoli, champignons en de helft van de olie over een met bakpapier beklede bakplaat. Breng op smaak met peper en eventueel zout en schep om. Rooster ca. 25 min. in de oven.
Snijd ondertussen de knoflook zo fijn mogelijk. Snipper de sjalotten. Roer de knoflook, sjalot, mosterd en azijn door elkaar met een garde. Schenk er langzaam, al roerend, de rest van de olie bij. Breng de dressing op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de peterselie fijn.
Haal de groenten uit de oven en laat 10 min. afkoelen. Doe in een schaal en schep om met de veldsla, peterselie en dressing.
Salade van geroosterde zoete aardappel, broccoli en champignons
Rooster zoete aardappel, broccoli en champignons in de oven. Zo komen er allerlei smaken vrij en in de tussentijd kun je nog een lekkere dressing maken.
bijgerecht
null personen
565 kcal
10 min. bereiden
10 min. wachten
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de broccoli in kleine roosjes en de champignons in kwarten. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 2 cm. Verdeel de zoete aardappel, broccoli, champignons en de helft van de olie over een met bakpapier beklede bakplaat. Breng op smaak met peper en eventueel zout en schep om. Rooster ca. 25 min. in de oven.
Snijd ondertussen de knoflook zo fijn mogelijk. Snipper de sjalotten. Roer de knoflook, sjalot, mosterd en azijn door elkaar met een garde. Schenk er langzaam, al roerend, de rest van de olie bij. Breng de dressing op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de peterselie fijn.
Haal de groenten uit de oven en laat 10 min. afkoelen. Doe in een schaal en schep om met de veldsla, peterselie en dressing.
variatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
500 g broccoli
400 g kastanjechampignons
1 kg zoete aardappel
8 el olijfolie extra vierge
2 tenen knoflook
2 sjalotten
2 tl mosterd
1 el wittewijnazijn
15 g platte peterselie
85 g veldsla
Dit heb je nodig
bakpapier