Koreaanse kikkererwten bibimbap van Bonduelle (advertentie)
Koken met Bonduelle: zin in een makkelijke, gezonde en heerlijke maaltijd? Tover dan je stokjes maar tevoorschijn en waan je in Azië met deze Koreaanse bibimbap met geroosterde kikkererwten. Meer bite, meer smaak!
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pers of rasp de knoflook. Meng de knoflook met de sojasaus en de sesamolie. Schep de kikkererwten erdoor en marineer 15 min.
Rooster in een droge koekenpan het sesamzaad goudbruin en schud op een bord.
Veeg de shiitake schoon en halveer grote stukken. Verhit in de koekenpan 2 el olie. Bak de shiitake 3 min. Voeg de spinazie in porties toe en laat het blad al omscheppend slinken. Breng pittig op smaak met de gochujang.
Verhit in een tweede koekenpan 2 el olie. Breek de eieren boven de pan en bak 4 min. tot het eiwit net is gestold. Bestrooi de spiegeleieren met zout en peper naar smaak.
Schep de rijst in 4 kommen. Verdeel er spinazie met de shiitake, de worteljulienne, de gemarineerde kikkererwten en de taugé over. Leg op elke kom een spiegelei en bestrooi met het sesamzaad.
Koreaanse kikkererwten bibimbap van Bonduelle (advertentie)
Koken met Bonduelle: zin in een makkelijke, gezonde en heerlijke maaltijd? Tover dan je stokjes maar tevoorschijn en waan je in Azië met deze Koreaanse bibimbap met geroosterde kikkererwten. Meer bite, meer smaak!
null personen
645 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pers of rasp de knoflook. Meng de knoflook met de sojasaus en de sesamolie. Schep de kikkererwten erdoor en marineer 15 min.
Rooster in een droge koekenpan het sesamzaad goudbruin en schud op een bord.
Veeg de shiitake schoon en halveer grote stukken. Verhit in de koekenpan 2 el olie. Bak de shiitake 3 min. Voeg de spinazie in porties toe en laat het blad al omscheppend slinken. Breng pittig op smaak met de gochujang.
Verhit in een tweede koekenpan 2 el olie. Breek de eieren boven de pan en bak 4 min. tot het eiwit net is gestold. Bestrooi de spiegeleieren met zout en peper naar smaak.
Schep de rijst in 4 kommen. Verdeel er spinazie met de shiitake, de worteljulienne, de gemarineerde kikkererwten en de taugé over. Leg op elke kom een spiegelei en bestrooi met het sesamzaad.
bereidingstip:
variatietip:
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
300 g basmatirijst
1 teen knoflook
3 el sojasaus
1½ tl sesamolie
310 g Bonduelle kikkererwten in blik
2 tl sesamzaad
250 g shiitake
4 el zonnebloemolie
300 g spinazie
1 tl gochujang
4 middelgrote scharreleieren
150 g wortel julienne
125 g taugé