Crispy sushi sandwich
Jezelf verwennen met de lunch? Ga voor deze crispy sushi sandwich! Hij heeft het allemaal: crunch, pit en smaak. Met spicy zalm en kimchi is 'ie echt onweerstaanbaar!
30 min. bereiden / 3 uur wachten
10 ingrediënten
Aan de slag
Bereid de sushirijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Bekleed de bodem van de ovenschaal met vershoudfolie en verdeel de gekookte sushirijst er gelijkmatig over. Dek af met een stuk vershoudfolie en druk stevig aan. Laat de sushirijst 3 uur afkoelen in de koelkast.
Rasp ondertussen de gele schil van de citroen. Pers een halve vrucht uit. Meng de zalmblokjes met het citroensap, -rasp, fijngesneden kimchi, bosui, mayonaise en sriracha. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Zet afgedekt in de koelkast tot gebruik.
Haal de sushirijst uit de koelkast en snijd in de lengte en breedte doormidden, snijd de plakken rijst diagonaal doormidden. Verhit de zonnebloemolie in een grote koekenpan op hoog vuur en bak 4 rijstplakken in 7 min. lichtbruin en knapperig. Keer halverwege. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi eventueel met zout. Bak zo ook de rest van de rijstplakken.
Knip het norivel in de lengte en breedte doormidden, knip de stukken diagonaal doormidden. Maak 4 sandwiches met steeds 1 crispy rijstplak, nori, zalmsalade, in plakjes gesneden avocado, nog een stukje nori en top af met nog een stukje crispy rijst.
Crispy sushi sandwich
Jezelf verwennen met de lunch? Ga voor deze crispy sushi sandwich! Hij heeft het allemaal: crunch, pit en smaak. Met spicy zalm en kimchi is 'ie echt onweerstaanbaar!
null personen
30 min. bereiden
180 min. wachten
Aan de slag
Bereid de sushirijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Bekleed de bodem van de ovenschaal met vershoudfolie en verdeel de gekookte sushirijst er gelijkmatig over. Dek af met een stuk vershoudfolie en druk stevig aan. Laat de sushirijst 3 uur afkoelen in de koelkast.
Rasp ondertussen de gele schil van de citroen. Pers een halve vrucht uit. Meng de zalmblokjes met het citroensap, -rasp, fijngesneden kimchi, bosui, mayonaise en sriracha. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Zet afgedekt in de koelkast tot gebruik.
Haal de sushirijst uit de koelkast en snijd in de lengte en breedte doormidden, snijd de plakken rijst diagonaal doormidden. Verhit de zonnebloemolie in een grote koekenpan op hoog vuur en bak 4 rijstplakken in 7 min. lichtbruin en knapperig. Keer halverwege. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi eventueel met zout. Bak zo ook de rest van de rijstplakken.
Knip het norivel in de lengte en breedte doormidden, knip de stukken diagonaal doormidden. Maak 4 sandwiches met steeds 1 crispy rijstplak, nori, zalmsalade, in plakjes gesneden avocado, nog een stukje nori en top af met nog een stukje crispy rijst.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
300 g sushirijst
1 biologische citroen
2 bosuien
2 el Japanse mayonaise
1 el sriracha
50 g kimchi in pot
200 g gerookte zalmblokjes
100 ml zonnebloemolie
1 norivel
1 eetrijpe avocado
Dit heb je nodig
vershoudfolie
ovenschaal (22 x 22 cm)