Ajo blanco
bewaar
bewaar

Ajo blanco

Knoflook is het geheime wapen van de mediterrane keuken. Zo ook in deze Spaanse knoflooksoep. Er gaan maar 2 teentjes in, maar meer is niet nodig in dit recept. Nog een voordeel: de soep is goed vooraf te maken.

15 min. bereiden / 2 uur wachten

7 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de korstjes van het brood of pluk met je handen de binnenkant eruit. Scheur het brood (je hebt 150 g nodig voor 6 personen) in stukken. Snijd de knoflook in plakjes.

Doe het brood, de knoflook, amandelen (hou 2 el per 6 personen achter voor garnering) met het water en de azijn in een grote kom en laat 2 uur koud worden in de koelkast.

Rooster ondertussen de achtergehouden amandelen in een koekenpan zonder olie of boter, laat afkoelen en hak grof. Halveer de druiven.

Haal de kom uit de koelkast, schep de inhoud in de blender en pureer tot een gladde soep, voeg ondertussen in een dunne straal 50 ml olie (per 6 personen) toe. Proef de soep en voeg eventueel zout toe. Voor een extra gladde soep giet je ’m door een zeef.

Schep in lage soepkommen. Garneer met de achtergehouden amandelen, de gehalveerde druiven en besprenkel met de rest van de olie.

bereidingstipTot en met stap 4 kun je de soep 2 dagen van tevoren maken. Halveer de druiven pas vlak voor het serveren.
resttipDe korstjes van het brood kun je verwerken in een pangrattato.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Ajo blanco

Knoflook is het geheime wapen van de mediterrane keuken. Zo ook in deze Spaanse knoflooksoep. Er gaan maar 2 teentjes in, maar meer is niet nodig in dit recept. Nog een voordeel: de soep is goed vooraf te maken.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig