Piperade met kabeljauw van Hugo Kennis
Piperade wordt gemaakt van gestoofde paprika en is typisch Frans. Door de rode, gele en groene paprika's wordt dit gerecht heel kleurrijk. Hugo Kennis maakt er kabeljauw en krieltjes bij. Eet smakelijk!
Aan de slag
Verwarm 3 el olie in een grote (hapjes)pan op laag vuur en bak de ui en knoflook 15 min. tot het begint te karamelliseren. Roer regelmatig. Voeg de paprikapoeder toe. Maak de paprika’s schoon, snijd in blokjes van 1 cm en voeg toe. Laat 10 min. stoven, voeg de tomatenblokjes toe en stoof nog 15 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Snijd de grote krieltjes in gelijke stukken. Kook 10 min. in ruim water, giet af en laat even uitdampen. Snijd de tijm fijn. Verdeel de krieltjes over een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel 2 el olie erover, bestrooi met de tijm en breng op smaak met peper en eventueel zout. Bak in ca. 20 min. goudbruin en knapperig.
Dep ondertussen de kabeljauwfilets droog. Verhit 1 el olie in een koekenpan op hoog vuur. Bak de filets 2-3 min. op 1 kant tot de onderkant begint te kleuren. Draai de filets om en bak nog 2 min. Afhankelijk van de dikte van de filets bak je ze langer of korter.
Snijd de peterselie fijn. Serveer de krieltjes met de piperade en de kabeljauw. Besprenkel met de rest van de olie en bestrooi met de peterselie.
Piperade met kabeljauw van Hugo Kennis
Piperade wordt gemaakt van gestoofde paprika en is typisch Frans. Door de rode, gele en groene paprika's wordt dit gerecht heel kleurrijk. Hugo Kennis maakt er kabeljauw en krieltjes bij. Eet smakelijk!
hoofdgerecht
null personen
620 kcal
45 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm 3 el olie in een grote (hapjes)pan op laag vuur en bak de ui en knoflook 15 min. tot het begint te karamelliseren. Roer regelmatig. Voeg de paprikapoeder toe. Maak de paprika’s schoon, snijd in blokjes van 1 cm en voeg toe. Laat 10 min. stoven, voeg de tomatenblokjes toe en stoof nog 15 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Snijd de grote krieltjes in gelijke stukken. Kook 10 min. in ruim water, giet af en laat even uitdampen. Snijd de tijm fijn. Verdeel de krieltjes over een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel 2 el olie erover, bestrooi met de tijm en breng op smaak met peper en eventueel zout. Bak in ca. 20 min. goudbruin en knapperig.
Dep ondertussen de kabeljauwfilets droog. Verhit 1 el olie in een koekenpan op hoog vuur. Bak de filets 2-3 min. op 1 kant tot de onderkant begint te kleuren. Draai de filets om en bak nog 2 min. Afhankelijk van de dikte van de filets bak je ze langer of korter.
Snijd de peterselie fijn. Serveer de krieltjes met de piperade en de kabeljauw. Besprenkel met de rest van de olie en bestrooi met de peterselie.
bereidingstip:
vegatip:
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
3 middelgrote uien
4 tenen knoflook
7 el extra vierge olijfolie
½ tl paprikapoeder
2 rode paprika's
2 gele paprika's
3 groene paprika's
400 g tomatenblokjes in blik
1 kg krieltjes
10 g verse tijm
4 kabeljauwfilets
15 g verse platte peterselie
Dit heb je nodig
bakpapier