Gepofte paprikasoep met aioli van Hugo Kennis
bewaar
bewaar

Gepofte paprikasoep met aioli van Hugo Kennis

Hugo Kennis is deze keer aan de slag gegaan met paprika. Hij heeft de paprika gepoft in de oven en er een Spaanse soep van gemaakt. Met aioli en een stokbroodje erbij smult iedereen van dit recept! Nog een voordeel: deze soep is goed vooraf te maken.

20 min. bereiden / 30 min. oventijd / 35 min. wachten

9 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 220 °C. Verdeel de paprika’s over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 25-30 min. in de oven en keer halverwege. Als het vel van de paprika’s donker van kleur is, zijn ze klaar. Ze mogen hier en daar zelfs iets verbrand zijn.

Snipper ondertussen de uien, snijd de knoflook fijn. Verwarm ⅘ van de olie in een (soep)pan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 5 min., roer regelmatig. Voeg de paprikapoeder toe en bak 1 min. mee. Haal de paprika’s uit de oven, dek af met vershoudfolie en laat 5-10 min. staan. Verwijder de zaadlijsten en de geroosterde velletjes van de paprika voorzichtig. Doe het vruchtvlees van de paprika’s in de soeppan. Voeg de bouillon toe en laat 25 min. op laag vuur koken.

Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout. Pureer de soep met de staafmixer tot heel glad. Snijd de bieslook fijn. Schep de soep in de borden en verdeel de rest van de olie en bieslook erover. Snijd het stokbrood in plakjes en serveer met wat aioli erop bij of in de soep.

bereidingstipDe soep is 3 dagen van tevoren voor te bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Warm op voor serveren of eet ’m koud.
variatietipLekker met gebakken chorizo; de soep is dan niet meer vegan.
combinatietipWil je meer eiwitten in je hoofdgerecht? Maak ’m dan extra gevuld met witte bonen.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gepofte paprikasoep met aioli van Hugo Kennis

Hugo Kennis is deze keer aan de slag gegaan met paprika. Hij heeft de paprika gepoft in de oven en er een Spaanse soep van gemaakt. Met aioli en een stokbroodje erbij smult iedereen van dit recept! Nog een voordeel: deze soep is goed vooraf te maken.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig