Gepofte paprikasoep met aioli van Hugo Kennis
Hugo Kennis is deze keer aan de slag gegaan met paprika. Hij heeft de paprika gepoft in de oven en er een Spaanse soep van gemaakt. Met aioli en een stokbroodje erbij smult iedereen van dit recept! Nog een voordeel: deze soep is goed vooraf te maken.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Verdeel de paprika’s over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 25-30 min. in de oven en keer halverwege. Als het vel van de paprika’s donker van kleur is, zijn ze klaar. Ze mogen hier en daar zelfs iets verbrand zijn.
Snipper ondertussen de uien, snijd de knoflook fijn. Verwarm ⅘ van de olie in een (soep)pan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 5 min., roer regelmatig. Voeg de paprikapoeder toe en bak 1 min. mee. Haal de paprika’s uit de oven, dek af met vershoudfolie en laat 5-10 min. staan. Verwijder de zaadlijsten en de geroosterde velletjes van de paprika voorzichtig. Doe het vruchtvlees van de paprika’s in de soeppan. Voeg de bouillon toe en laat 25 min. op laag vuur koken.
Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout. Pureer de soep met de staafmixer tot heel glad. Snijd de bieslook fijn. Schep de soep in de borden en verdeel de rest van de olie en bieslook erover. Snijd het stokbrood in plakjes en serveer met wat aioli erop bij of in de soep.
Gepofte paprikasoep met aioli van Hugo Kennis
Hugo Kennis is deze keer aan de slag gegaan met paprika. Hij heeft de paprika gepoft in de oven en er een Spaanse soep van gemaakt. Met aioli en een stokbroodje erbij smult iedereen van dit recept! Nog een voordeel: deze soep is goed vooraf te maken.
hoofdgerecht
null personen
600 kcal
20 min. bereiden
35 min. wachten
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Verdeel de paprika’s over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 25-30 min. in de oven en keer halverwege. Als het vel van de paprika’s donker van kleur is, zijn ze klaar. Ze mogen hier en daar zelfs iets verbrand zijn.
Snipper ondertussen de uien, snijd de knoflook fijn. Verwarm ⅘ van de olie in een (soep)pan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 5 min., roer regelmatig. Voeg de paprikapoeder toe en bak 1 min. mee. Haal de paprika’s uit de oven, dek af met vershoudfolie en laat 5-10 min. staan. Verwijder de zaadlijsten en de geroosterde velletjes van de paprika voorzichtig. Doe het vruchtvlees van de paprika’s in de soeppan. Voeg de bouillon toe en laat 25 min. op laag vuur koken.
Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout. Pureer de soep met de staafmixer tot heel glad. Snijd de bieslook fijn. Schep de soep in de borden en verdeel de rest van de olie en bieslook erover. Snijd het stokbrood in plakjes en serveer met wat aioli erop bij of in de soep.
bereidingstip:
variatietip:
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
8 rode paprika's
3 middelgrote uien
3 tenen knoflook
5 el Spaanse extra vierge olijfolie
1½ tl gerookte paprikapoeder
1 l natuurlijke groentebouillon
10 g verse bieslook
1 vers stokbrood
100 g vegan aioli
Dit heb je nodig
bakpapier
vershoudfolie
staafmixer