Broodje martino
Een broodje Martino: deze Belgische specialiteit lijkt op een broodje filet americain, alleen dan met een pittige twist. Ontstaan in Antwerpen na een avondje uit, maar het smaakt net zo lekker als lunch.
Aan de slag
Snipper de ui en snijd de augurken in dunne schuine plakken. Meng de ketchup met de mosterd, worcestershiresaus, cayennepeper en tabasco.
Snijd de pistolets in de lengte door. Besmeer de onderste helften met de filet americain en de bovenste helften met de ketchupsaus. Verdeel de augurk en ui over de filet americain en breng op smaak met peper en eventueel zout. Leg de bovenste helften erop en serveer direct.
Broodje martino
Een broodje Martino: deze Belgische specialiteit lijkt op een broodje filet americain, alleen dan met een pittige twist. Ontstaan in Antwerpen na een avondje uit, maar het smaakt net zo lekker als lunch.
null personen
295 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui en snijd de augurken in dunne schuine plakken. Meng de ketchup met de mosterd, worcestershiresaus, cayennepeper en tabasco.
Snijd de pistolets in de lengte door. Besmeer de onderste helften met de filet americain en de bovenste helften met de ketchupsaus. Verdeel de augurk en ui over de filet americain en breng op smaak met peper en eventueel zout. Leg de bovenste helften erop en serveer direct.
variatietip:
achtergrondinfo:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 kleine rode ui
4 zoetzure cocktailaugurken
1½ el tomatenketchup
½ tl worcestershiresauce
½ tl gemalen cayennepeper
½ tl tabasco chipotle pepper sauce
2 tl mosterd
4 verse witte pistolets
150 g filet americain