Salade gerookte kip
Zoek je nog een fijne lunchsalade? Probeer dan eens deze salade met gerookte kip en spekjes! Al in 20 minuten gemaakt en in een klap al lekker veel groente binnen.
Aan de slag
Snijd de romainesla in de lengte doormidden en verwijder de harde kern. Scheur de bladeren grof.
Snijd de venkel in de lengte doormidden en verwijder de harde kern. Snijd in flinterdunne plakjes met de mandoline. Snijd de radijs in dunne plakjes.
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur zonder boter of olie en bak de spekreepjes in ca. 5 min. knapperig.
Roer ondertussen de mosterd en azijn in een kleine kom door elkaar. Schenk, al roerend, langzaam de olie erbij. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng de sla met de venkel, radijs en dressing en verdeel over een schaal. Verdeel de spekjes en gerookte kip erover.
Salade gerookte kip
Zoek je nog een fijne lunchsalade? Probeer dan eens deze salade met gerookte kip en spekjes! Al in 20 minuten gemaakt en in een klap al lekker veel groente binnen.
null personen
320 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de romainesla in de lengte doormidden en verwijder de harde kern. Scheur de bladeren grof.
Snijd de venkel in de lengte doormidden en verwijder de harde kern. Snijd in flinterdunne plakjes met de mandoline. Snijd de radijs in dunne plakjes.
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur zonder boter of olie en bak de spekreepjes in ca. 5 min. knapperig.
Roer ondertussen de mosterd en azijn in een kleine kom door elkaar. Schenk, al roerend, langzaam de olie erbij. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng de sla met de venkel, radijs en dressing en verdeel over een schaal. Verdeel de spekjes en gerookte kip erover.
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
2 kropjes babyromaine
1 venkelknol
100 g radijsjes
100 g spekreepjes
1½ el grove dijonmosterd
2 el biologische witte wijnazijn
5 el extra vierge olijfolie
155 g gerookte kipfilet (vleeswaren)
Dit heb je nodig
mandoline