'Nduja-pizza met burrata en venkelsalade (advertorial)
'Nduja is een pittige, smeerbare worst uit Calabrië. Heerlijk op een zelfgemaakte pizza met tomatensaus met chili. De frisse venkelsalade geeft de nodige verkoeling.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Laat de bollen pizzadeeg ontdooien. Verwarm de Tomato Frito® in een kleine steelpan op laag vuur. Voeg de tijm toe en laat 5 min. inkoken. Verwijder de takjes en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd ondertussen de uien in dunne, halve ringen.
Rol de bollen deeg met de deegroller op een werkblad uit tot pizzabodems van Ø 27 cm.
Bekleed de bakplaten met bakpapier en besmeer de helft van de pizzabodems met de helft van de ingekookte tomatensaus, laat 1 cm van de rand vrij. Beleg met de helft van de ui. Breek de ’nduja in kleine stukjes en verdeel een kwart over elke pizza. Bak 15-20 min. in de oven. Wissel halverwege de bakplaten om. Maak zo ook de overige pizza’s.
Snijd ondertussen de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknol, bewaar het venkelgroen. Halveer de knol in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd de knol in flinterdunne plakjes. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Schep de venkel om met de rucola-veldslamelange, het citroensap en -rasp, peper en eventueel zout. Bestrooi met het venkelgroen.
Haal de pizza’s uit de oven en verdeel de burrata erover. Serveer de salade erbij.
'Nduja-pizza met burrata en venkelsalade (advertorial)
'Nduja is een pittige, smeerbare worst uit Calabrië. Heerlijk op een zelfgemaakte pizza met tomatensaus met chili. De frisse venkelsalade geeft de nodige verkoeling.
hoofdgerecht
null personen
810 kcal
20 min. bereiden
40 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Laat de bollen pizzadeeg ontdooien. Verwarm de Tomato Frito® in een kleine steelpan op laag vuur. Voeg de tijm toe en laat 5 min. inkoken. Verwijder de takjes en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd ondertussen de uien in dunne, halve ringen.
Rol de bollen deeg met de deegroller op een werkblad uit tot pizzabodems van Ø 27 cm.
Bekleed de bakplaten met bakpapier en besmeer de helft van de pizzabodems met de helft van de ingekookte tomatensaus, laat 1 cm van de rand vrij. Beleg met de helft van de ui. Breek de ’nduja in kleine stukjes en verdeel een kwart over elke pizza. Bak 15-20 min. in de oven. Wissel halverwege de bakplaten om. Maak zo ook de overige pizza’s.
Snijd ondertussen de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknol, bewaar het venkelgroen. Halveer de knol in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd de knol in flinterdunne plakjes. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Schep de venkel om met de rucola-veldslamelange, het citroensap en -rasp, peper en eventueel zout. Bestrooi met het venkelgroen.
Haal de pizza’s uit de oven en verdeel de burrata erover. Serveer de salade erbij.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
4 bollen diepvries pizzadeeg kant & klaar
330 ml Heinz Tomato Frito chilli
5 g verse tijm
2 middelgrote uien
70 g 'nduja
300 g venkelknollen
1 biologische citroen
100 g biologische rucola-veldslamelange
1 bol burrata
Dit heb je nodig
deegroller
met bakpapier beklede bakplaten