Kimchi-risotto
Houd je van kimchi? Gek op risotto? In dit recept combineren we samen tot een kimchi-risotto. Het is Italiaans noch Koreaans maar wél een combinatie met 'the best of both world's'.
Aan de slag
Snipper de uien. Breng het water met het bouillonblokje aan de kook en hou warm op laag vuur. Giet 50 ml kimchivocht af (per 4 personen) en hak de kimchi met korte pulsen fijn in het hakmolentje.
Verhit de olie in een pan met dikke bodem op middelhoog vuur. Fruit de ui en kimchi op laag vuur 8-10 min. glazig maar niet bruin. Voeg de rijst toe en bak 3 min. mee, tot de rijst glazig is. Voeg het kimchivocht in 1 keer toe en roer 1 min. op hoog vuur tot het vocht is opgenomen.
Voeg een scheutje warme bouillon toe aan de rijst en blijf roeren tot deze is opgenomen. Herhaal dit scheutje voor scheutje met de rest van de bouillon. Kook op middelhoog vuur tot de risotto beetgaar is, dit duurt 20-25 min. De risotto is klaar als het een romig geheel is, het mag nog een beetje nat zijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas. Snijd het bosuitje in dunne ringen.
Kook de eitjes in 6 min. zacht. Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze.
Haal de pan van het vuur en meng de helft van de geraspte kaas en de bosui erdoor. Verdeel de risotto over diepe borden. Leg de gekookte eitjes er in het midden op. Verkruimel het norivel erover en bestrooi met de rest van de kaas.
Kimchi-risotto
Houd je van kimchi? Gek op risotto? In dit recept combineren we samen tot een kimchi-risotto. Het is Italiaans noch Koreaans maar wél een combinatie met 'the best of both world's'.
hoofdgerecht
null personen
595 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de uien. Breng het water met het bouillonblokje aan de kook en hou warm op laag vuur. Giet 50 ml kimchivocht af (per 4 personen) en hak de kimchi met korte pulsen fijn in het hakmolentje.
Verhit de olie in een pan met dikke bodem op middelhoog vuur. Fruit de ui en kimchi op laag vuur 8-10 min. glazig maar niet bruin. Voeg de rijst toe en bak 3 min. mee, tot de rijst glazig is. Voeg het kimchivocht in 1 keer toe en roer 1 min. op hoog vuur tot het vocht is opgenomen.
Voeg een scheutje warme bouillon toe aan de rijst en blijf roeren tot deze is opgenomen. Herhaal dit scheutje voor scheutje met de rest van de bouillon. Kook op middelhoog vuur tot de risotto beetgaar is, dit duurt 20-25 min. De risotto is klaar als het een romig geheel is, het mag nog een beetje nat zijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas. Snijd het bosuitje in dunne ringen.
Kook de eitjes in 6 min. zacht. Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze.
Haal de pan van het vuur en meng de helft van de geraspte kaas en de bosui erdoor. Verdeel de risotto over diepe borden. Leg de gekookte eitjes er in het midden op. Verkruimel het norivel erover en bestrooi met de rest van de kaas.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
2 middelgrote uien
1¼ l water
1 kippenbouillonblokje
150 g kimchi in pot
3 el milde olijfolie
300 g risottorijst
100 g Parmezaanse kaas
1 bosuitje
4 middelgrote scharreleieren
1 norivel
Dit heb je nodig
staafmixer met hakmolen