Pineapple fried rice met garnalen
Gebakken rijst is al een feestje, maar als je echt indruk wil maken, serveer je het in een uitgeholde ananas. Net als in Thailand, waar pineapple fried rice 'khao pad sapparod' heet.
Aan de slag
Was de rijst tot het water helder is en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en schep op een grote platte schaal, laat minimaal 2 uur onafgedekt afkoelen in de koelkast.
Snipper de uien en knoflook, snijd de bosuitjes in dunne ringen en de ananas in kleinere stukjes.
Verhit ¼ van de olie in een hapjespan op hoog vuur. Roerbak de garnalen 2 min. en schep op een bord. Verhit de rest van de olie in de pan op hoog vuur en bak de ui 2 min. Schuif naar één kant van de pan en breek de eieren aan de andere kant in de pan. Schep door als het rondom een bubbelrandje heeft. Voeg de knoflook en rijst toe en schep om. Voeg de kerrie, chilivlokken, witte peper, suiker, sojasaus en vissaus toe, schep om.
Voeg de tuinerwten toe en bak nog 4 min. mee, breng op smaak met peper en eventueel zout. Haal van het vuur en schep de bosui, ananas en garnalen erdoor, breng op smaak met peper en eventueel zout.
Pineapple fried rice met garnalen
Gebakken rijst is al een feestje, maar als je echt indruk wil maken, serveer je het in een uitgeholde ananas. Net als in Thailand, waar pineapple fried rice 'khao pad sapparod' heet.
hoofdgerecht
null personen
630 kcal
30 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
Was de rijst tot het water helder is en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en schep op een grote platte schaal, laat minimaal 2 uur onafgedekt afkoelen in de koelkast.
Snipper de uien en knoflook, snijd de bosuitjes in dunne ringen en de ananas in kleinere stukjes.
Verhit ¼ van de olie in een hapjespan op hoog vuur. Roerbak de garnalen 2 min. en schep op een bord. Verhit de rest van de olie in de pan op hoog vuur en bak de ui 2 min. Schuif naar één kant van de pan en breek de eieren aan de andere kant in de pan. Schep door als het rondom een bubbelrandje heeft. Voeg de knoflook en rijst toe en schep om. Voeg de kerrie, chilivlokken, witte peper, suiker, sojasaus en vissaus toe, schep om.
Voeg de tuinerwten toe en bak nog 4 min. mee, breng op smaak met peper en eventueel zout. Haal van het vuur en schep de bosui, ananas en garnalen erdoor, breng op smaak met peper en eventueel zout.
bereidingstip:
achtergrondinfo:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
300 g langgraanrijst
2 middelgrote uien
4 tenen knoflook
3 bosuitjes
250 g verse ananasstukjes
4 el zonnebloemolie
185 g verse roerbakgarnalen knoflook
2 scharreleieren
1 el kerriepoeder
1 tl chilivlokken
1 tl witte peper
1½ tl kristalsuiker
½ el sojasaus
2 tl vissaus
450 g fijne diepvries tuinerwten