Romige rode-linzenpenne met tuinerwtenpesto
Je vertrouwde pastavorm, maar dan gemaakt van rode linzen in plaats van tarwebloem. Zo wordt het wel héél makkelijk (en lekker) om extra vezels te eten!
Aan de slag
Laat de tuinerwten ontdooien. Snipper de uien. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui 2 min. Voeg de kipblokjes toe en bak 5-7 min. op hoog vuur tot de kip net gaar is.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd de helft van de spinazie grof. Giet de pasta af, maar vang 100 ml kookvocht op (per 4 personen). Doe de pasta terug in de pan en meng de grofgesneden spinazie erdoor.
Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil, pers de helft van de vrucht uit en snijd de andere helft in parten (per 4 personen). Doe de tuinerwten met de rest van de spinazie, het citroenrasp en -sap, de pesto, crème fraîche en het kookvocht in de keukenmachine en mix tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Voeg de saus toe aan de kip en verwarm 2 min. mee. Meng de kip met saus door de pasta en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met een partje citroen.
Romige rode-linzenpenne met tuinerwtenpesto
Je vertrouwde pastavorm, maar dan gemaakt van rode linzen in plaats van tarwebloem. Zo wordt het wel héél makkelijk (en lekker) om extra vezels te eten!
hoofdgerecht
null personen
650 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Laat de tuinerwten ontdooien. Snipper de uien. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui 2 min. Voeg de kipblokjes toe en bak 5-7 min. op hoog vuur tot de kip net gaar is.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd de helft van de spinazie grof. Giet de pasta af, maar vang 100 ml kookvocht op (per 4 personen). Doe de pasta terug in de pan en meng de grofgesneden spinazie erdoor.
Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil, pers de helft van de vrucht uit en snijd de andere helft in parten (per 4 personen). Doe de tuinerwten met de rest van de spinazie, het citroenrasp en -sap, de pesto, crème fraîche en het kookvocht in de keukenmachine en mix tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Voeg de saus toe aan de kip en verwarm 2 min. mee. Meng de kip met saus door de pasta en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met een partje citroen.
bereidingstip:
vegatip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
300 g diepvries tuinerwten
2 middelgrote uien
2 el milde olijfolie
300 g scharrelkipfiletblokjes
250 g rode-linzenpenne
400 g verse spinazie
1 biologische citroen
90 g koelverse groene pesto
100 g crème fraîche
Dit heb je nodig
staafmixer of keukenmachine