Diamanthaas met truffeljus
bewaar
bewaar

Diamanthaas met truffeljus

Steak en truffeljus is lekker, maar heb je weleens diamanthaas geprobeerd? Het mooie stuk vlees (uit de schouder) is verrassend mals en leent zich perfect als hoofdgerecht en als twist op de klassieke steak.

30 min. bereiden

7 ingrediënten

Aan de slag

Laat de diamanthaas in de verpakking ontdooien en op kamertemperatuur komen. Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn. Verhit ⅓ van de boter in een steelpan op middelhoog vuur en fruit de sjalot en knoflook 5 min.

Voeg de runderfond toe, breng aan de kook en laat in ca. 20 min. inkoken tot de helft op middelhoog vuur tot jus.

Dep ondertussen de diamanthaas droog met keukenpapier. Bestrooi rondom met peper en eventueel zout. Verhit de olie in een koekenpan op hoog vuur en bak de diamanthaas 4-5 min. Keer regelmatig.

Voeg ⅓ van de roomboter toe aan de koekenpan en draai het vuur uit. Wentel de diamanthaas nog 1 min. door de boter. Leg het vlees op een bord en schenk het achtergebleven bakvet erover. Laat losjes afgedekt met aluminiumfolie 5 min. rusten.

Roer ondertussen de rest van de boter en de truffeltapenade door de jus. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd het vlees in plakken van 1 cm en voeg de vleessappen van het bord bij de truffeljus. Leg het vlees op een schaal en serveer met de jus.

combinatietipLekker met geroosterde spruitjes.
algemeenVlees uit de diepvries? Grote stukken vlees hebben langer de tijd nodig om te ontdooien.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Diamanthaas met truffeljus

Steak en truffeljus is lekker, maar heb je weleens diamanthaas geprobeerd? Het mooie stuk vlees (uit de schouder) is verrassend mals en leent zich perfect als hoofdgerecht en als twist op de klassieke steak.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig