Diamanthaas met truffeljus
Steak en truffeljus is lekker, maar heb je weleens diamanthaas geprobeerd? Het mooie stuk vlees (uit de schouder) is verrassend mals en leent zich perfect als hoofdgerecht en als twist op de klassieke steak.
Aan de slag
Laat de diamanthaas in de verpakking ontdooien en op kamertemperatuur komen. Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn. Verhit ⅓ van de boter in een steelpan op middelhoog vuur en fruit de sjalot en knoflook 5 min.
Voeg de runderfond toe, breng aan de kook en laat in ca. 20 min. inkoken tot de helft op middelhoog vuur tot jus.
Dep ondertussen de diamanthaas droog met keukenpapier. Bestrooi rondom met peper en eventueel zout. Verhit de olie in een koekenpan op hoog vuur en bak de diamanthaas 4-5 min. Keer regelmatig.
Voeg ⅓ van de roomboter toe aan de koekenpan en draai het vuur uit. Wentel de diamanthaas nog 1 min. door de boter. Leg het vlees op een bord en schenk het achtergebleven bakvet erover. Laat losjes afgedekt met aluminiumfolie 5 min. rusten.
Roer ondertussen de rest van de boter en de truffeltapenade door de jus. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd het vlees in plakken van 1 cm en voeg de vleessappen van het bord bij de truffeljus. Leg het vlees op een schaal en serveer met de jus.
Diamanthaas met truffeljus
Steak en truffeljus is lekker, maar heb je weleens diamanthaas geprobeerd? Het mooie stuk vlees (uit de schouder) is verrassend mals en leent zich perfect als hoofdgerecht en als twist op de klassieke steak.
hoofdgerecht
null personen
690 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Laat de diamanthaas in de verpakking ontdooien en op kamertemperatuur komen. Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn. Verhit ⅓ van de boter in een steelpan op middelhoog vuur en fruit de sjalot en knoflook 5 min.
Voeg de runderfond toe, breng aan de kook en laat in ca. 20 min. inkoken tot de helft op middelhoog vuur tot jus.
Dep ondertussen de diamanthaas droog met keukenpapier. Bestrooi rondom met peper en eventueel zout. Verhit de olie in een koekenpan op hoog vuur en bak de diamanthaas 4-5 min. Keer regelmatig.
Voeg ⅓ van de roomboter toe aan de koekenpan en draai het vuur uit. Wentel de diamanthaas nog 1 min. door de boter. Leg het vlees op een bord en schenk het achtergebleven bakvet erover. Laat losjes afgedekt met aluminiumfolie 5 min. rusten.
Roer ondertussen de rest van de boter en de truffeltapenade door de jus. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd het vlees in plakken van 1 cm en voeg de vleessappen van het bord bij de truffeljus. Leg het vlees op een schaal en serveer met de jus.
combinatietip:
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
300 g Vakslager diamanthaas (diepvries)
2 sjalotten
3 tenen knoflook
90 g ongezouten roomboter
400 ml runderfond
1 el zonnebloemolie
3 el truffel-paddenstoelentapenade