Matcha-tiramisu in een glaasje
bewaar
bewaar

Matcha-tiramisu in een glaasje

Dit is het jaar van groen: matcha en pistache komen in deze twist op tiramisu samen. Misschien is het wel je nieuwe lievelings!

15 min. bereiden

8 ingrediënten

Aan de slag

Zeef de matchapoeder boven een kom en schenk er het hete water bij. Roer goed door met een garde en laat afkoelen.

Klop de slagroom met de poedersuiker en het vanille-extract met een mixer bijna stijf. Klop de mascarpone in een andere kom los en spatel door de slagroom. Doe het mengsel in de spuitzak.

Snijd de pistokeddo’s schuin doormidden en verdeel de helft in stukjes over de bodem van de glaasjes. Schenk de matcha erover en spuit het mascarponemengsel erover. Hak de pistachenoten fijn en verdeel erover. Steek de rest van de gehalveerde pistokeddo’s in de glazen.

variatietipMet wat kleine twists maak je een feestelijk gerecht dat iedereen aan tafel kan eten: voor kinderen, vegan of klassiek.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Matcha-tiramisu in een glaasje

Dit is het jaar van groen: matcha en pistache komen in deze twist op tiramisu samen. Misschien is het wel je nieuwe lievelings!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig