Kabeljauw met gebakken kappertjes en crunchy zeekraal
Een lekker licht hoofdgerecht voor kerst. De zoute ansjovis en kappertjes geven de kabeljauw extra veel smaak.
Aan de slag
Kook de zeekraal 30 sec. in een laagje water (blancheren). Spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.
Snijd de knoflook en de peper fijn, snijd de kappertjes grof. Verhit ⅔ olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook, peper, kappertjes en ansjovis 8 min., roer af en toe. Haal de pan van het vuur en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit de rest van de olie in een grote koekenpan op hoog vuur. Dep de kabeljauwhaas droog en bak in 4 min. gaar, keer halverwege.
Leg op elk bord een kabeljauwhaasje. Leg de zeekraal ernaast en verdeel de saus erover. Snijd de tijgercitroen in partjes en leg op de zeekraal.
Kabeljauw met gebakken kappertjes en crunchy zeekraal
Een lekker licht hoofdgerecht voor kerst. De zoute ansjovis en kappertjes geven de kabeljauw extra veel smaak.
hoofdgerecht
null personen
305 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de zeekraal 30 sec. in een laagje water (blancheren). Spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.
Snijd de knoflook en de peper fijn, snijd de kappertjes grof. Verhit ⅔ olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook, peper, kappertjes en ansjovis 8 min., roer af en toe. Haal de pan van het vuur en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit de rest van de olie in een grote koekenpan op hoog vuur. Dep de kabeljauwhaas droog en bak in 4 min. gaar, keer halverwege.
Leg op elk bord een kabeljauwhaasje. Leg de zeekraal ernaast en verdeel de saus erover. Snijd de tijgercitroen in partjes en leg op de zeekraal.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
100 g zeekraal
3 tenen knoflook
1 chilipeper
2 el kappertjes
6 el traditionele olijfolie
4 ansjovisfilets in olijfolie
520 g kabeljauwhaasjes
1 tijgercitroen