Kabeljauw met gebakken kappertjes en crunchy zeekraal
bewaar
bewaar

Kabeljauw met gebakken kappertjes en crunchy zeekraal

Een lekker licht hoofdgerecht voor kerst. De zoute ansjovis en kappertjes geven de kabeljauw extra veel smaak.

25 min. bereiden

pittig

8 ingrediënten

Aan de slag

Kook de zeekraal 30 sec. in een laagje water (blancheren). Spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.

Snijd de knoflook en de peper fijn, snijd de kappertjes grof. Verhit ⅔ olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook, peper, kappertjes en ansjovis 8 min., roer af en toe. Haal de pan van het vuur en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Verhit de rest van de olie in een grote koekenpan op hoog vuur. Dep de kabeljauwhaas droog en bak in 4 min. gaar, keer halverwege.

Leg op elk bord een kabeljauwhaasje. Leg de zeekraal ernaast en verdeel de saus erover. Snijd de tijgercitroen in partjes en leg op de zeekraal.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kabeljauw met gebakken kappertjes en crunchy zeekraal

Een lekker licht hoofdgerecht voor kerst. De zoute ansjovis en kappertjes geven de kabeljauw extra veel smaak.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig