Paarse bloemkool uit de oven met burrata
Geroosterd is deze mooie kool op z'n best en behoudt-ie z'n mooie kleur. Met romige burrata, aromatische specerijen en ansjovis.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de bloemkool in 8 parten, maar laat de stelen en bladeren eraan zitten. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk met de milde olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak de parten in de oven in 20-25 min. beetgaar.
Doe de specerijen in de vijzel en stamp grof. Snijd de knoflook en ansjovis fijn. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de specerijen 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de extra vierge olie, knoflook en ansjovis toe en bak 2 min. Haal van het vuur en laat afkoelen. Snijd het basilicum inclusief de steeltjes fijn en schep erdoor.
Leg de burrata(’s) in het midden van een grote serveerschaal en snijd een beetje open. Verdeel de bloemkool eromheen en het specerijenmengsel erover.
Paarse bloemkool uit de oven met burrata
Geroosterd is deze mooie kool op z'n best en behoudt-ie z'n mooie kleur. Met romige burrata, aromatische specerijen en ansjovis.
voorgerecht
null personen
250 kcal
20 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de bloemkool in 8 parten, maar laat de stelen en bladeren eraan zitten. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk met de milde olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak de parten in de oven in 20-25 min. beetgaar.
Doe de specerijen in de vijzel en stamp grof. Snijd de knoflook en ansjovis fijn. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de specerijen 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de extra vierge olie, knoflook en ansjovis toe en bak 2 min. Haal van het vuur en laat afkoelen. Snijd het basilicum inclusief de steeltjes fijn en schep erdoor.
Leg de burrata(’s) in het midden van een grote serveerschaal en snijd een beetje open. Verdeel de bloemkool eromheen en het specerijenmengsel erover.
serveertip:
bereidingstip:
variatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 paarse bloemkool
2 el milde olijfolie
1 el venkelzaad
1 el korianderzaad
1 teen knoflook
4 ansjovisfilets in olijfolie
2 el extra vierge olijfolie
15 g verse basilicum
500 g burrata
Dit heb je nodig
met bakpapier beklede bakplaat
vijzel