Sesamringen
Aan de slag
Bloem, gist en zout door elkaar roeren. Koriander erboven fijn knippen. Met ca. 1 1/2 dl handwarm water tot soepel deeg kneden. Deeg afgedekt op warme plaats ca. 1 uur laten rijzen. Bakblik bekleden met bakpapier en met olie invetten. Sesamzaad in droge koekenpan lichtbruin roosteren en op plat bord strooien. Aanrecht met bloem bestuiven. Deeg in 12 stukken verdelen. Van deeg dunne slierten rollen. Tot ringen vormen, einden met water aan elkaar plakken. Ei loskloppen, ringen ermee bestrijken en door sesamzaadjes halen. Ringen op bakblik leggen en afgedekt nog ca. 30 minuten laten rijzen.
Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5. Ringen met zeezout bestrooien en in midden van oven in ca. 20 minuten lichtbruin bakken. Op rooster af laten koelen. Lekker bij mezze of Griekse stoofschotels.
Sesamringen
null porties
105 kcal
155 min. bereiden
Aan de slag
Bloem, gist en zout door elkaar roeren. Koriander erboven fijn knippen. Met ca. 1 1/2 dl handwarm water tot soepel deeg kneden. Deeg afgedekt op warme plaats ca. 1 uur laten rijzen. Bakblik bekleden met bakpapier en met olie invetten. Sesamzaad in droge koekenpan lichtbruin roosteren en op plat bord strooien. Aanrecht met bloem bestuiven. Deeg in 12 stukken verdelen. Van deeg dunne slierten rollen. Tot ringen vormen, einden met water aan elkaar plakken. Ei loskloppen, ringen ermee bestrijken en door sesamzaadjes halen. Ringen op bakblik leggen en afgedekt nog ca. 30 minuten laten rijzen.
Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5. Ringen met zeezout bestrooien en in midden van oven in ca. 20 minuten lichtbruin bakken. Op rooster af laten koelen. Lekker bij mezze of Griekse stoofschotels.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
250 g bloem
½ zakje gedroogde gist
½ theelepel zout
4 takjes koriander
4 eetlepels sesamzaad
1 ei
½ eetlepel grofgemalen zeezout
1 eetlepel olie om in te vetten
0 bloem om te bestuiven
Dit heb je nodig
bakpapier