Kaas-aardappelkoekjes
Aan de slag
In kom bloem door aardappelpuree mengen. In diep bord eieren met 2 eetlepels water loskloppen. In ander diep bord paneermeel, kaas en tijm door elkaar mengen. Van puree 16 ronde ballen vormen en plat drukken tot een koekje. Koekjes een voor een door paneermeelmengsel wentelen, vervolgens door losgeklopt ei en tot slot weer door paneermeelmengsel. Koekjes op schaal leggen en tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.
In frituurpan olie verhitten. Aardappelkoekjes in 2-3 porties in ca. 5 minuten goudbruin bakken en warm houden. Of in 2 grote koekenpannen met antiaanbaklaag flinke laag olie verhitten en hierin koekjes tegelijkertijd in ca. 5 minuten goudbruin bakken, halverwege baktijd keren.
Kaas-aardappelkoekjes
bijgerecht
null personen
170 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
In kom bloem door aardappelpuree mengen. In diep bord eieren met 2 eetlepels water loskloppen. In ander diep bord paneermeel, kaas en tijm door elkaar mengen. Van puree 16 ronde ballen vormen en plat drukken tot een koekje. Koekjes een voor een door paneermeelmengsel wentelen, vervolgens door losgeklopt ei en tot slot weer door paneermeelmengsel. Koekjes op schaal leggen en tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.
In frituurpan olie verhitten. Aardappelkoekjes in 2-3 porties in ca. 5 minuten goudbruin bakken en warm houden. Of in 2 grote koekenpannen met antiaanbaklaag flinke laag olie verhitten en hierin koekjes tegelijkertijd in ca. 5 minuten goudbruin bakken, halverwege baktijd keren.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
2 el bloem
1 pak aardappelpuree
2 eieren
½ pak paneermeel
100 g geraspte pittige kaas
2 el tijm
0 olie om te frituren