Paddestoelen-zuurkoolstamppot met blauwaderkaas
Aan de slag
Schip aardappels, snijd in stukken. Kook in pan met weinig water en zout aardappels afgedekt in ca. 20 minuten gaar. Veeg intussen champignons schoon. Snijd grote exemplaren in vieren, halveer kleine. Maak paprika schoon en snijd in stukjes. Verhit boter in koekenpan, bak paddestoelen en paprika al omscheppend ca. 5 minuten op hoog vuur. Schep zuurkool erdoor en bak ca. 5 minuten mee. Snijd korstjes van snijd kaas in kleine blokjes. Melk (in magnetron) verwarmen. Giet aardappels af en stamp met (deel van) melk tot smeuïge puree. Schep zuurkoolmengsel en kaasblokjes erdoor. Breng stamppot op smaak met zout en peper en verwarm even.
Paddestoelen-zuurkoolstamppot met blauwaderkaas
hoofdgerecht
null personen
460 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Schip aardappels, snijd in stukken. Kook in pan met weinig water en zout aardappels afgedekt in ca. 20 minuten gaar. Veeg intussen champignons schoon. Snijd grote exemplaren in vieren, halveer kleine. Maak paprika schoon en snijd in stukjes. Verhit boter in koekenpan, bak paddestoelen en paprika al omscheppend ca. 5 minuten op hoog vuur. Schep zuurkool erdoor en bak ca. 5 minuten mee. Snijd korstjes van snijd kaas in kleine blokjes. Melk (in magnetron) verwarmen. Giet aardappels af en stamp met (deel van) melk tot smeuïge puree. Schep zuurkoolmengsel en kaasblokjes erdoor. Breng stamppot op smaak met zout en peper en verwarm even.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1½ kg kruimige aardappel
250 g kastanjechampignons
1 rode paprika
2 el ongezouten roomboter
1 zakje wijnzuurkool
125 g Danablu blauwaderkaas 50+
200 ml halfvolle melk