Turkse pizza
Bij het maken van dit kruidige weekendgerechtje waan je je in het Midden-Oosten.
1 uur bereiden / 15 min. oventijd / 2 uur wachten
13 ingrediënten
Aan de slag
Zeef de bloem boven een grote kom. Meng het zout erdoor en maak in het midden een kuiltje. Giet de gist, suiker, olie en het handwarme water in het kuiltje en meng door de bloem. Kneed tot er een glad en soepel deeg ontstaat. Leg de deegbal in een kom en dek het af met een vochtige theedoek. Laat het deeg op een warme plek ca. 2 uur rijzen tot het zich in volume heeft verdubbeld.
Kruis ondertussen de tomaat in. Dompel de tomaat 20 sec. in kokend water en spoel af onder koud water. Ontvel de tomaat, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper fijn. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook ca. 2 min. Meng in een kom de ui en knoflook met de tomaat, peper, paprikapoeder en zout door het lamsgehakt.
Verwarm de oven voor op 225 °C. Verdeel het deeg (2 delen voor 4 personen) en vorm elk stuk tot bal. Bestuif het werkveld en de deegroller met bloem en rol het deeg uit tot dunne, langgerekte, ovale lappen. Vet de bakplaat licht in. Leg het deeg op de bakplaat en bestrijk heel dun met de tomatenpuree. Verdeel het gehaktmengsel erover en bak de pizza's in het midden van de oven 12-15 min. tot het vlees gaar is.
Pizzadeeg maken
Instructievideo - 02:19 min.
Turkse pizza
Bij het maken van dit kruidige weekendgerechtje waan je je in het Midden-Oosten.
null personen
485 kcal
60 min. bereiden
120 min. wachten
15 min. oventijd
Aan de slag
Zeef de bloem boven een grote kom. Meng het zout erdoor en maak in het midden een kuiltje. Giet de gist, suiker, olie en het handwarme water in het kuiltje en meng door de bloem. Kneed tot er een glad en soepel deeg ontstaat. Leg de deegbal in een kom en dek het af met een vochtige theedoek. Laat het deeg op een warme plek ca. 2 uur rijzen tot het zich in volume heeft verdubbeld.
Kruis ondertussen de tomaat in. Dompel de tomaat 20 sec. in kokend water en spoel af onder koud water. Ontvel de tomaat, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper fijn. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook ca. 2 min. Meng in een kom de ui en knoflook met de tomaat, peper, paprikapoeder en zout door het lamsgehakt.
Verwarm de oven voor op 225 °C. Verdeel het deeg (2 delen voor 4 personen) en vorm elk stuk tot bal. Bestuif het werkveld en de deegroller met bloem en rol het deeg uit tot dunne, langgerekte, ovale lappen. Vet de bakplaat licht in. Leg het deeg op de bakplaat en bestrijk heel dun met de tomatenpuree. Verdeel het gehaktmengsel erover en bak de pizza's in het midden van de oven 12-15 min. tot het vlees gaar is.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
350 g tarwebloem
½ tl zout
1 tl gedroogde gist
½ tl kristalsuiker
3½ el traditionele olijfolie
225 ml kraanwater
1 vleestomaat
1 ui
4 tenen knoflook
½ rode peper
1 tl paprikapoeder
225 g lamsgehakt
70 g tomatenpuree
Dit heb je nodig
deegroller