Turkse pizza
Het kost even tijd, maar de smaak van deze kruidige zuiderling is onovertroffen.
Aan de slag
Zeef de bloem boven een kom en voeg het water, zout, de yoghurt, gist en 1 el olie toe. Kneed in 10 min. tot een glad en elastisch deeg. Vet een ruime kom in met de rest van de olie. Vorm het deeg tot een bal, doe in de kom en dek af met vershoudfolie. Laat het deeg 1 uur op een warme en tochtvrije plek rijzen tot het in volume is verdubbeld.
Snipper de ui. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes van ½ x ½ cm (brunoise). Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaden en snijd het vruchtvlees in blokjes van ½ x ½ cm. Snijd de blaadjes van de peterselie fijn. Doe de gehaktballetjes, ui, paprika, tomaat, peterselie, tomatenpuree en harissa in een ruime kom en kneed door elkaar. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het gehaktmengsel 2 min.
Neem het deeg uit de kom, verdeel in 4 gelijke stukken en vorm tot bolletjes. Rol elk bolletje op een stuk bakpapier met een met bloem bestoven deegroller uit tot een pizza van ca. Ø 25 cm. Verhit 2 grote koekenpannen zonder olie of boter op middelhoog vuur en leg in elk een pizza op het bakpapier.
Bak ca. 2 min. tot de onderkant licht begint te kleuren en het deeg zonder te scheuren loskomt van het bakpapier. Keer de pizza met behulp van het bakpapier. Verdeel ¼ van het gehakt erover en warm nog 2 min. door. Bak zo nog 2 pizza’s. Verdeel de sla over de pizza’s en rol ze op. Lekker!
Turkse pizza
Het kost even tijd, maar de smaak van deze kruidige zuiderling is onovertroffen.
hoofdgerecht
null personen
480 kcal
45 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Zeef de bloem boven een kom en voeg het water, zout, de yoghurt, gist en 1 el olie toe. Kneed in 10 min. tot een glad en elastisch deeg. Vet een ruime kom in met de rest van de olie. Vorm het deeg tot een bal, doe in de kom en dek af met vershoudfolie. Laat het deeg 1 uur op een warme en tochtvrije plek rijzen tot het in volume is verdubbeld.
Snipper de ui. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes van ½ x ½ cm (brunoise). Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaden en snijd het vruchtvlees in blokjes van ½ x ½ cm. Snijd de blaadjes van de peterselie fijn. Doe de gehaktballetjes, ui, paprika, tomaat, peterselie, tomatenpuree en harissa in een ruime kom en kneed door elkaar. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het gehaktmengsel 2 min.
Neem het deeg uit de kom, verdeel in 4 gelijke stukken en vorm tot bolletjes. Rol elk bolletje op een stuk bakpapier met een met bloem bestoven deegroller uit tot een pizza van ca. Ø 25 cm. Verhit 2 grote koekenpannen zonder olie of boter op middelhoog vuur en leg in elk een pizza op het bakpapier.
Bak ca. 2 min. tot de onderkant licht begint te kleuren en het deeg zonder te scheuren loskomt van het bakpapier. Keer de pizza met behulp van het bakpapier. Verdeel ¼ van het gehakt erover en warm nog 2 min. door. Bak zo nog 2 pizza’s. Verdeel de sla over de pizza’s en rol ze op. Lekker!
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
250 g tarwebloem
100 ml lauw kraanwater
½ tl zout
2 el Griekse yoghurt
4 g gedroogde gist
1½ el traditionele olijfolie
1 ui
1 groene paprika
2 trostomaten
10 g verse platte peterselie
300 g lamsgehaktballetjes
1 el tomatenpuree
2 tl harissa
75 g rucola slamelange
Dit heb je nodig
bakpapier
deegroller