Kip met aardappels uit de oven
Wat eten we vandaag? Nou, kip met aardappels uit de oven. Handig en makkelijk: je rooster alles bij elkaar af in de oven.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestrooi de kippenbouten met peper en eventueel zout. Verhit de olie in een koekenpan op hoog vuur. Bak de kippenbouten 5 min. rondom.
Boen ondertussen de aardappelen schoon en snijd in grove stukken. Snijd de uien in parten en halveer de sjalotten. Snijd de knoflook fijn. Wrijf in een vijzel het komijn- en korianderzaad fijn.
Meng in een kom 1 el bakvet van de kip (per 4 pers.), de knoflook en het komijn- en korianderzaad. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de aardappelen, ui en sjalotten erdoor.
Verdeel de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de kippenbouten op een ovenrooster. Schuif de bakplaat met groenten onder in de oven. Schuif de kip erboven en rooster alles in ca. 35 min. gaar en goudbruin. Schep de groenten halverwege om.
Kip met aardappels uit de oven
Wat eten we vandaag? Nou, kip met aardappels uit de oven. Handig en makkelijk: je rooster alles bij elkaar af in de oven.
hoofdgerecht
null personen
850 kcal
15 min. bereiden
35 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestrooi de kippenbouten met peper en eventueel zout. Verhit de olie in een koekenpan op hoog vuur. Bak de kippenbouten 5 min. rondom.
Boen ondertussen de aardappelen schoon en snijd in grove stukken. Snijd de uien in parten en halveer de sjalotten. Snijd de knoflook fijn. Wrijf in een vijzel het komijn- en korianderzaad fijn.
Meng in een kom 1 el bakvet van de kip (per 4 pers.), de knoflook en het komijn- en korianderzaad. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de aardappelen, ui en sjalotten erdoor.
Verdeel de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de kippenbouten op een ovenrooster. Schuif de bakplaat met groenten onder in de oven. Schuif de kip erboven en rooster alles in ca. 35 min. gaar en goudbruin. Schep de groenten halverwege om.
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
4 kippenbouten
2 el milde olijfolie
1 kg aardappelen met rode schil
4 rode uien
4 tenen knoflook
1 tl komijnzaad
1 tl korianderzaad
250 g sjalotten