Plat brood met rozemarijn, olijven en ui
Aan de slag
In keukenmachine met sikkelmes bloem, gist en suiker enkele sec. mengen. Terwijl machine draait 300 ml lauw water via vulschacht geleidelijk toevoegen. Rozemarijn en mespunt zout toevoegen en machine laten draaien tot deeg samenhangend is. Deeg uit keukenmachine nemen en met de hand doorkneden tot deeg soepel is en niet plakt. Kom met olie invetten. Deeg in kom leggen en met plasticfolie afdekken. Deeg 45 min. laten rijzen of tot het in volume is verdubbeld. Deeg met de hand even stevig doorkneden. Op ingevet bakblik van deeg ovaal brood van 1-2 cm hoog vormen. Ui en olijven in deeg drukken. Bovenkant van brood met olie bestrijken. Zeezout erover strooien. Brood onder plasticfolie nog 30 min. laten narijzen. Oven intussen voorverwarmen op 250 °C. Brood in ca. 15 min. gaar en goudbruin bakken.
Plat brood met rozemarijn, olijven en ui
bijgerecht
null personen
485 kcal
105 min. bereiden
Aan de slag
In keukenmachine met sikkelmes bloem, gist en suiker enkele sec. mengen. Terwijl machine draait 300 ml lauw water via vulschacht geleidelijk toevoegen. Rozemarijn en mespunt zout toevoegen en machine laten draaien tot deeg samenhangend is. Deeg uit keukenmachine nemen en met de hand doorkneden tot deeg soepel is en niet plakt. Kom met olie invetten. Deeg in kom leggen en met plasticfolie afdekken. Deeg 45 min. laten rijzen of tot het in volume is verdubbeld. Deeg met de hand even stevig doorkneden. Op ingevet bakblik van deeg ovaal brood van 1-2 cm hoog vormen. Ui en olijven in deeg drukken. Bovenkant van brood met olie bestrijken. Zeezout erover strooien. Brood onder plasticfolie nog 30 min. laten narijzen. Oven intussen voorverwarmen op 250 °C. Brood in ca. 15 min. gaar en goudbruin bakken.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
500 g bloem
1 zakje gedroogde gist
1 theelepel suiker
1 eetlepel rozemarijn
1 eetlepel olijfolie
1 rode ui
10 zwarte olijven zonder pit
1 theelepel grof zeezout
Dit heb je nodig
keukenmachine
plasticfolie