Prei in rode-wijnmarinade
Aan de slag
Onderkant en donkergroene, stugge deel van preistengel verwijderen. Prei in de lengte insnijden en goed spoelen in lauw water. Vocht eruit knijpen, nog een keer wassen en zo veel mogelijk vocht eruit knijpen. Preistengels in gelijke stukken van ca. 5 cm snijden. Olie verhitten in ruime koekenpan. Prei toevoegen en op middelhoog vuur in 10 min. goudbruin bakken, prei regelmatig keren. Wijn en 100 ml kippenbouillon bij prei schenken en geheel 10 min. met deksel erop smoren, tot prei zacht is geworden. Prei op serveerschaal leggen. Wijnazijn en rest van kippenbouillon in koekenpan schenken, al roerende aan de kook brengen en tot helft laten inkoken. Pan van vuur nemen en mosterd door wijnmengsel roeren. Wijnmengsel op smaak brengen met peterselie, zout en peper. Wijnmengsel over prei schenken en prei min. 1 uur marineren. Prei op kamertemperatuur serveren. Lekker bij kip uit de oven.
Prei in rode-wijnmarinade
bijgerecht
null personen
95 kcal
30 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Onderkant en donkergroene, stugge deel van preistengel verwijderen. Prei in de lengte insnijden en goed spoelen in lauw water. Vocht eruit knijpen, nog een keer wassen en zo veel mogelijk vocht eruit knijpen. Preistengels in gelijke stukken van ca. 5 cm snijden. Olie verhitten in ruime koekenpan. Prei toevoegen en op middelhoog vuur in 10 min. goudbruin bakken, prei regelmatig keren. Wijn en 100 ml kippenbouillon bij prei schenken en geheel 10 min. met deksel erop smoren, tot prei zacht is geworden. Prei op serveerschaal leggen. Wijnazijn en rest van kippenbouillon in koekenpan schenken, al roerende aan de kook brengen en tot helft laten inkoken. Pan van vuur nemen en mosterd door wijnmengsel roeren. Wijnmengsel op smaak brengen met peterselie, zout en peper. Wijnmengsel over prei schenken en prei min. 1 uur marineren. Prei op kamertemperatuur serveren. Lekker bij kip uit de oven.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
6 dunne preien
3 eetlepels olijfolie
50 ml rode wijn
250 ml kippenbouillon
2 theelepels rode-wijnazijn
1 theelepel mosterd
2 theelepels verse peterselie