Warm ricottacakeje met blauwe bessen
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 175 °C. In keukenmachine ricotta, eieren, custardpoeder en basterdsuiker tot glad beslag mengen. Blauwe bessen dicht tegen elkaar aan op bodem van soufflébakjes leggen. Ricottabeslag erop scheppen. Bosbessenjam en balsamicoazijn door elkaar roeren en over cakejes scheppen. In midden van oven ricottacakejes in ca. 30 min. goudbruin en gaar bakken. Uit oven cakejes ca. 5 min. in vorm laten afkoelen. Warm of lauwwarm serveren.
Warm ricottacakeje met blauwe bessen
nagerecht
null personen
290 kcal
15 min. bereiden
35 min. wachten
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 175 °C. In keukenmachine ricotta, eieren, custardpoeder en basterdsuiker tot glad beslag mengen. Blauwe bessen dicht tegen elkaar aan op bodem van soufflébakjes leggen. Ricottabeslag erop scheppen. Bosbessenjam en balsamicoazijn door elkaar roeren en over cakejes scheppen. In midden van oven ricottacakejes in ca. 30 min. goudbruin en gaar bakken. Uit oven cakejes ca. 5 min. in vorm laten afkoelen. Warm of lauwwarm serveren.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 bakje ricotta
2 eieren
1½ eetlepel custardpoeder
100 g witte basterdsuiker
125 g blauwe bessen
4 eetlepels bosbessenjam
½ eetlepel balsamicoazijn
Dit heb je nodig
keukenmachine
eenpersoonssouffléschaaltjes, ingevet