Tarte tatin (omgekeerde appeltaart)
Al sinds 1900 is de tarte tartin (omgekeerde appeltaart) wereldberoemd en dat is niet voor niets. Probeer de Franse klassieker zelf eens te maken!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de quichevorm in met de boter.
Doe de suiker en het water in een steelpan en breng aan de kook. Laat zachtjes koken tot een diepgoudbruine karamel. Schenk de karamel in de quichevorm.
Schil ondertussen de appels, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Leg met de bolle kant naar beneden op de karamel in de quichevorm. Leg het deeg over de appels, stop binnen de rand van de quichevorm. Bak de tarte tatin ca. 35 min. in het midden van de oven.
Neem uit de oven en laat 15 min. afkoelen. Leg een schaal op de vorm en keer om, zodat de taart uit de vorm komt. Pas op, de nog vloeibare karamel is erg heet!
Tarte tatin (omgekeerde appeltaart)
Al sinds 1900 is de tarte tartin (omgekeerde appeltaart) wereldberoemd en dat is niet voor niets. Probeer de Franse klassieker zelf eens te maken!
null personen
215 kcal
25 min. bereiden
15 min. wachten
35 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de quichevorm in met de boter.
Doe de suiker en het water in een steelpan en breng aan de kook. Laat zachtjes koken tot een diepgoudbruine karamel. Schenk de karamel in de quichevorm.
Schil ondertussen de appels, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Leg met de bolle kant naar beneden op de karamel in de quichevorm. Leg het deeg over de appels, stop binnen de rand van de quichevorm. Bak de tarte tatin ca. 35 min. in het midden van de oven.
Neem uit de oven en laat 15 min. afkoelen. Leg een schaal op de vorm en keer om, zodat de taart uit de vorm komt. Pas op, de nog vloeibare karamel is erg heet!
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
15 g ongezouten roomboter
100 g fijne kristalsuiker
1 el kraanwater
5 Elstar appels
230 g koelvers taartdeeg voor zoet of hartig
Dit heb je nodig
quichevorm met vaste bodem (Ø 26 cm)