Spinazie-tomaatstamppot met runderworstjes
Hollandse pot met een mediterraan tintje: het beste van twee werelden.
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd in stukken Kook de aardappels gaar in 20 min. Week de tomaten 5 min. in heet water, snijd dan in dunne reepjes. Verhit 2 el olie in een braadpan en bak de worstjes op matig vuur in 15 min. gaar.
Voeg na 5 min. de tomaatreepjes toe en bak mee. Verwarm de spinazie volgens de gebruiksaanwijzing. Giet de aardappels af. Stamp de aardappels met (warme) melk, de rest van de olie en de azijn tot een grove puree.
Schep de spinazie, tomaatreepjes met het bakvet van de worstjes door de puree. Breng de stamppot op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel samen met de worstjes over de borden.
Spinazie-tomaatstamppot met runderworstjes
Hollandse pot met een mediterraan tintje: het beste van twee werelden.
hoofdgerecht
null personen
725 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd in stukken Kook de aardappels gaar in 20 min. Week de tomaten 5 min. in heet water, snijd dan in dunne reepjes. Verhit 2 el olie in een braadpan en bak de worstjes op matig vuur in 15 min. gaar.
Voeg na 5 min. de tomaatreepjes toe en bak mee. Verwarm de spinazie volgens de gebruiksaanwijzing. Giet de aardappels af. Stamp de aardappels met (warme) melk, de rest van de olie en de azijn tot een grove puree.
Schep de spinazie, tomaatreepjes met het bakvet van de worstjes door de puree. Breng de stamppot op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel samen met de worstjes over de borden.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 kg kruimige aardappel
100 g koelverse zongedroogde tomaten
3 el traditionele olijfolie
4 runderworstjes
450 g diepvries spinazie
50 ml halfvolle melk
1 el azijn