Volkorenblini's met zalm
Aan de slag
Yoghurt mengen met helft van dille en op smaak brengen met zout en peper. Komkommer dakpansgewijs op schaal leggen en met rest van dille, ui en zout en peper naar smaak bestrooien. Eierdooier loskloppen en door melk roeren. Bloem met 1/2 tl zout en peper in kom doen en kuiltje in midden maken. Melkmengsel erin schenken en met garde of handmixer vanuit midden geheel tot glad beslag roeren. In andere vetvrije kom eiwit met mespunt zout tot stijve pieken kloppen (let op: er mag geen spatje vet bij komen!). Olie in koekenpan met antiaanbaklaag verhitten. Geklopt eiwit voorzichtig met spatel door bloemmengsel scheppen en met natte opscheplepel bergje beslag in koekenpan leggen (beslag is voldoende voor 8 kleine blini's). Blini's aan beide zijden goudbruin bakken en serveren met yoghurt, zalm en komkommersalade.
Volkorenblini's met zalm
null personen
205 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Yoghurt mengen met helft van dille en op smaak brengen met zout en peper. Komkommer dakpansgewijs op schaal leggen en met rest van dille, ui en zout en peper naar smaak bestrooien. Eierdooier loskloppen en door melk roeren. Bloem met 1/2 tl zout en peper in kom doen en kuiltje in midden maken. Melkmengsel erin schenken en met garde of handmixer vanuit midden geheel tot glad beslag roeren. In andere vetvrije kom eiwit met mespunt zout tot stijve pieken kloppen (let op: er mag geen spatje vet bij komen!). Olie in koekenpan met antiaanbaklaag verhitten. Geklopt eiwit voorzichtig met spatel door bloemmengsel scheppen en met natte opscheplepel bergje beslag in koekenpan leggen (beslag is voldoende voor 8 kleine blini's). Blini's aan beide zijden goudbruin bakken en serveren met yoghurt, zalm en komkommersalade.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
100 ml Griekse yoghurt
2 eetlepels dille
1 komkommer
1 rode ui
1 ei
100 ml halfvolle melk
100 g volkorenbloem
1 eetlepel zonnebloemolie
100 g warmgerookte zalmsteak