Lentesoep met ciabatta
Goedgevulde maaltijdsoep voor snelle, doordeweekse dagen.
Aan de slag
Snipper de ui. Snijd de aardappel in kleine blokjes. Snijd de wortel in dunne plakjes. Snijd de tomaat fijn. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 1 minuut. Voeg de aardappel, wortelplakjes en de tomaat toe en bak 2 minuten mee.
Verkruimel de bouillontablet boven de pan, schenk het water erbij en voeg de pastaschelpjes toe. Breng de soep aan de kook en laat zachtjes 8 minuten koken. Snijd de ciabtta in sneetjes. Bestrijk intussen de ciabatta dun met de rest van de olie.
Rooster de sneetjes in de broodrooster (of in de grillpan) lichtbruin en krokant. Voeg de doperwten aan de soep toe en verwarm de soep nog 2 min. Knip de uitjes boven de soep in smalle ringetjes en breng de soep op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de soep over de kommen of diepe borden. Leg naast elke kom een sneetje ciabatta en bestrooi met de kaas. Serveer de soep direct en zet de rest van de ciabatta apart op tafel.
Lentesoep met ciabatta
Goedgevulde maaltijdsoep voor snelle, doordeweekse dagen.
hoofdgerecht
null personen
555 kcal
25 min. bereiden
2 min. wachten
Aan de slag
Snipper de ui. Snijd de aardappel in kleine blokjes. Snijd de wortel in dunne plakjes. Snijd de tomaat fijn. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 1 minuut. Voeg de aardappel, wortelplakjes en de tomaat toe en bak 2 minuten mee.
Verkruimel de bouillontablet boven de pan, schenk het water erbij en voeg de pastaschelpjes toe. Breng de soep aan de kook en laat zachtjes 8 minuten koken. Snijd de ciabtta in sneetjes. Bestrijk intussen de ciabatta dun met de rest van de olie.
Rooster de sneetjes in de broodrooster (of in de grillpan) lichtbruin en krokant. Voeg de doperwten aan de soep toe en verwarm de soep nog 2 min. Knip de uitjes boven de soep in smalle ringetjes en breng de soep op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de soep over de kommen of diepe borden. Leg naast elke kom een sneetje ciabatta en bestrooi met de kaas. Serveer de soep direct en zet de rest van de ciabatta apart op tafel.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 ui
1 aardappel
2 worteltjes
1 tomaat
3 el traditionele olijfolie
1 tuinkruidenbouillontablet
1 l water
100 g schelpjespasta
1 ciabatta
225 g diepvries tuinerwten
1 zakje bosui
100 g geraspte pittige kaas
Dit heb je nodig
broodrooster