Runderrollade met krokante korst
Cashewnoten en Italiaanse kaas vormen het knapperige laagje. Overgoten met lichtgebonden jus: toprecept.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Verhit de boter in een braadpan en bak de rollade in 10 min. rondom bruin. Snijd de bosui in ringetjes en de peterselie grof. Rasp de kaas en hak de cashewnoten in de keukenmachine fijn. Voeg de kerriepoeder, peterselie, bosui en kaas toe en meng alles tot een fijn kruimelig geheel.
Laat de rollade op keukenpapier uitlekken en iets afkoelen. Schenk het bakvet in de braadslede en leg de rollade erin. Splits het ei en bestrijk de bovenkant van de rollade met eiwit. De eidooier wordt niet gebruikt. Roer de rest van het eiwit door het kaas-notenmengsel. Verdeel het mengsel over de bovenkant van de rollade en druk het goed aan. Schuif de braadslede in het midden van de oven en laat de rollade in 20-30 min. gaar en goudbruin worden. Bedruip de rollade regelmatig met braadvet. Haal de rollade uit de oven en laat minstens 10 min. onder aluminiumfolie rusten.
Schenk het braadvocht in een pan en voeg de vleesfond toe. Kook het geheel in tot een lichtgebonden jus. Snijd de rollade in niet te dunne plakken en serveer met de jus.
Rollade braden
Instructievideo - 04:52 min.
Runderrollade met krokante korst
Cashewnoten en Italiaanse kaas vormen het knapperige laagje. Overgoten met lichtgebonden jus: toprecept.
hoofdgerecht
null personen
440 kcal
30 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Verhit de boter in een braadpan en bak de rollade in 10 min. rondom bruin. Snijd de bosui in ringetjes en de peterselie grof. Rasp de kaas en hak de cashewnoten in de keukenmachine fijn. Voeg de kerriepoeder, peterselie, bosui en kaas toe en meng alles tot een fijn kruimelig geheel.
Laat de rollade op keukenpapier uitlekken en iets afkoelen. Schenk het bakvet in de braadslede en leg de rollade erin. Splits het ei en bestrijk de bovenkant van de rollade met eiwit. De eidooier wordt niet gebruikt. Roer de rest van het eiwit door het kaas-notenmengsel. Verdeel het mengsel over de bovenkant van de rollade en druk het goed aan. Schuif de braadslede in het midden van de oven en laat de rollade in 20-30 min. gaar en goudbruin worden. Bedruip de rollade regelmatig met braadvet. Haal de rollade uit de oven en laat minstens 10 min. onder aluminiumfolie rusten.
Schenk het braadvocht in een pan en voeg de vleesfond toe. Kook het geheel in tot een lichtgebonden jus. Snijd de rollade in niet te dunne plakken en serveer met de jus.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
50 g ongezouten roomboter
500 g runderrollade
1 bosui
30 g verse peterselie
50 g Grana Padano kazen
100 g ongezouten cashewnoten
½ el kerriepoeder
1 middelgroot ei
200 ml vleesfond
Dit heb je nodig
keukenmachine
braadslede