Wilde zalmrolletjes
Aan de slag
Snijd de harde puntjes van de asperges en kook ze in ruim water met zout in 1-2 min. beetgaar. Spoel de asperges direct af in een vergiet en laat ze goed uitlekken. Roer in een wijde kom het citroensap met de mierikswortel en de mayonaise tot een dressing. Voeg peper en zout naar smaak toe. Schep de asperges voorzichtig door de dressing en laat ze 10 min. liggen. Spreid een plak zalm uit en leg daarop 3-4 asperges. Rol de plak op en maak op die manier 10 zalmrolletjes. Leg de zalmrolletjes op een schaal. Roer de zure room door de overgebleven dressing en breng op smaak met peper en zout. Serveer de saus bij de zalmrolletjes.
Wilde zalmrolletjes
voorgerecht
null personen
120 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de harde puntjes van de asperges en kook ze in ruim water met zout in 1-2 min. beetgaar. Spoel de asperges direct af in een vergiet en laat ze goed uitlekken. Roer in een wijde kom het citroensap met de mierikswortel en de mayonaise tot een dressing. Voeg peper en zout naar smaak toe. Schep de asperges voorzichtig door de dressing en laat ze 10 min. liggen. Spreid een plak zalm uit en leg daarop 3-4 asperges. Rol de plak op en maak op die manier 10 zalmrolletjes. Leg de zalmrolletjes op een schaal. Roer de zure room door de overgebleven dressing en breng op smaak met peper en zout. Serveer de saus bij de zalmrolletjes.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
200 g groene aspergetips
2 el citroensap
1 el geraspte mierikswortel
1 el mayonaise
10 plakjes gerookte wilde zalm
1 bekertje zure room